okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

ÚNOR 2007

ze života skautů aneb Bílý štít má „mercedes“


  • Byl-li leden na výpravy chudý, únor nám vše dosyta vynahradil a noclehovat mimo domov se vydali až na oldskauty všichni, ale ani oni nezaháleli.

  • Dne 8. 2. se uskutečnil sněm klubu OS (oldskautů), na kterém byli zvoleni zástupci na Okresní sněm OS a dohodnut plán akcí pro rok 2007, ve kterém si připomeneme 100. výročí založení skautingu. Vzhledem ke dlouhodobému úsilí klubu o navrácení chaty Mercedesky zpět Junáku, byl přijat název klubu "Mercedes - Strážci odkazu Jaroslava Puchýře".

  • Dne 20. 2. uskutečněna ve spolupráci s novoměstskou divadelní skupinou Horda první zkouška nastudování divadelní hry "Dáma u jezírka".

  • Dne 21. 2. jsme navštívili bratra Emila Staňka a blahopřáli mu k jeho osmdesátinám. Děkujeme mu za jeho dlouholetou obětavou práci v Junáku v našem městě a velmi si ho vážíme.

  • 2. února jsme si mohli připomenout dvě významná výročí. Uplynulo 155 let od otevření prvních pánských veřejných záchodků v londýnské Fleet street a 17 let od prvního setkání v současnosti jediného skautského oddílu střediska - Naděje. Oddíl svých sladkých sedmnáct oslavil netypickou výpravou do „velkoměsta“ Brna, návštěvou divadla a velkou městskou hrou.

  • K poslednímu únoru proběhla ve středisku registrace všech jeho členů na příští kalendářní rok. Do příštího měsíce zkusím zjistit kolik že nás vlastně je. Myslíte že víc než dvě kopy?

  • Vlčata nás zachránili a na své výpravě do Slavkovic zlikvidovali za pět sekund dvanáct nebezpečnou bombu, uf uf. Za to světlušky se vydaly na dobrodružnou objevitelskou výpravu do Bobrové kde prý žije Yetti

  • Středisko je bohatší o nového vůdce. Ne nepropásli jste žádnou novou tvář, jen starý známý Tesák (nově známý jako Loco :-) ) složil v Hodoníně vůdcovské zkoušky. Gratulujeme. Prý si na závěrečný ceremoniál vypůjčil kroj místní rádkyně, takže nezvykle sladce voněl :-)

  • Mevrik se prý pilně připravuje na maturitu a proto s námi nechodí, no a když nepřijde Mevrik za námi musíme mi za Mevrikem, řekli si roveři a vydali se na výpravu k Mevovi, kde měla premiéru naše nová lanovka. Roveři ji vyzkoušeli a až se vychytají nějaké ty mouchy, máte se na co těšit. Taky zde vznikl nový profil kmene, ve kterém vyšlo najevo, že je mezi námi spousta animovaných postaviček :-)

  • Oddíl se proměnil v kováře a jednu sobotu si vzal do parády svou výzbroj, takže každý Nadějný by měl mít svůj vlastní meč. V ten samý den se Nadějní setkali s Percivalem kterého oddíl zná z tábora Quo Vadis a s bývalými členy oddílu, kteří na tomto táboře byli pasováni na rytíře, aby z rukou velmistra řádu Zlaté lilie přijali novou oddílovou skautskou stezku s titulem QUO VADIS. Přejme skautům, aby po ní došli kam až mohou a doufejme, že někteří se dostanou až ke královské korunovaci.

  • Plesová sezóna začala. Čiky se vydala na jeden ze skautských plesů do Kroměříže a vy jste jistě zaregistrovali, že v březnu nás čeká velká kulturní událost – skotský ples. Tam nemůžete chybět, nechcete přeci přijít o netradiční pohled na pány skauty v sukních.

  • Tento rok stého výročí založení naší skautské organizace se se skauty setkáme v médiích asi častěji než je zvykem. Skautingu byl věnován i hlavní článek v 8. (únorovém) čísle časopisu Respekt. Jmenuje se Revoluce na Bobří řece – Skautský příběh s otevřeným koncem a dočtete se v něm mnoho zajímavých souvislostí z historie skautingu, ze života jeho zakladatelů i úvahy o jeho smyslu v současnosti.

Nadějní sfoukli v Brně alias Londýně svých 17 narozeninových svíček.

Nadějní v hledišti brněnského divadla

Tak s tímhle zatraceně složitým nebezpečným mechanismem si naše Vlčata poradila.

Tady se Berušky dozvídají od novinářky, že byl spatřen Yetti...

... a tady už odlévají jeho stopu.

Lanovka se musí nejprve řádně napnout,...

... a potom to pořádně frčí. Právě ji zkouší George.

Za krátkou chvíli bude oddíl obdarován rytíři řádu Zlaté lilie, vůdce Teo obdrží z rukou velmistra novou oddílovou skautskou stezku.

A to je ona!

Toto je obálka 8. čísla časopisu Respekt, v němž najdetezajímavý článek o skautingu.

vytisknout autor: Miky vloženo: 15. 3. 2007 (Miky) 5580x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

Filuv blog
dýchánek
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás