okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Výprava Jestřábů

Tak už vznikl relativně v krátke době článek o další, tentokráte delší výpravě Jestřábů. Konala se ve Žďáře nad Sázavou v místní skautské klubovně... o tom, co se dělo, dělalo, ničilo atd. píše Mates.

První den

Sešli jsme se na vlakovém nádraží. Byli jsme tam jen tři Jestřábi: já, Dosty a Budulínek. A víte kolik vedoucích? Čtyři: Býk, Tkanička, George, Vařík a ještě navíc Majkí, která se nám starala o potravu.

Jeli jsme do Žďáru do klubovny žďárských skautů. Přijeli jsme už za tmy kolem šesté hodiny. V klubovně jsme si nechali věci a šli jsme do hradu (byla to procházka nočním Žďárem). Když jsme přišli do hradu, ubytovali jsme se a udělali jsme večeři i pro krále. Jenže králi večeře nechutnala (chleba s rybí pomazánkou je asi jen pro poddané), a tak nás určil „vybírači latrín“. Potom jsme se šli spát.

Druhý den

Druhý den ráno jsme se nasnídali (mňam – chleba se salámem). Pak jsme šli ven vybírat latríny - krabičky se sirkami. Museli jsme brát jen jednu sirku, ale byl tu bonus - rukavice – s tou jsme mohli brát 2 sirky. Však taky prázdná krabička byla za 5 bodů.

Potom jsme byli podkoní. Museli jsme: zasadit les, pokácet ho a postavit ohradu. Když byla ohrada postavená měli jsme najít 3 koně, pak jednoho chytit do lasa a dovést k ohradě. Podařilo se. K obědu nám Majkí udělala špagety se sýrem a s kečupem. Mňam, mňam, mňam:). Potom jsme měli polední klid, kdy jsme si skládali vlaštovky.

Pak jsme se stali uklízečkama: oprašovali jsme knížky: 1. patro - kleknout si a oprášit knížku, 2. patro – vyběhnout doprostřed schodů a oprášit knížku, 3. patro - vyběhnout celé schody a oprášit knížku, 4.patro - vyběhnout nahoru, stoupnout si na židli a oprášit knížku. Dalším úkolem uklizeček bylo stlaní postelí.

Když bylo vše hotovo, tak král přišel na večeři. Tentokrát se Majkí vytáhla. Uvařila nám výborné rizoto se smaženým párkem. Po večeři jsme si házeli vlaštovky :-).

Pak přišli vojáci SSL a byl nástup. Po nástupu jsme si měli lehnout do spacáku. Poplach! a další - tentokrát jsme uspěli. Potom byl náš výcvik - hod granátem, střelba z luku, složení vojenské přísahy. Celou klubovnou zněl náš bojový pokřik: „My, vojáci SSL máme výcvik very well !“

Pak jsme šli spát. V noci nás probudili hraničáři a my museli ubránit hrad. Podařilo se nám projít přes past. Král nás jmenoval ministry války. Unavení jsme šli spát.

Třetí den

Ráno jsme vstávali o půl osmé. Po rozběhání jsme dobře posnídali. Vánočka s nutelou a čajíček. Dobrůtka. A honem zpět do hry. Museli jsme zabránit útokům vojáků na hrad. To jsme zvládli. Vždyť jsme byli výborně vycvičená bojová jednotka. Zachránili jsme princeznu. Opět jsme zvítězili. Král odjel pryč.

A honem sbalit věci. Došli jsme naštěstí včas na vlakové nádraží. Vláčkem jsme přijeli do Města za pěkně mrazivého a větrného počasí.
Království Majkí - kuchyně :)

Mates odvádí jednoho koně do ohrady...

Rizoto - mňam, mňam :)

Zmrzlá Majkí...

vytisknout autor: Mates vloženo: 22. 11. 2004 (Klakson) 5126x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

Filuv blog
teepek
korálky od Kajmanky
fotoreklama
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás