okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Zahajovačka u Berušek

Zahajovací oddílovku jsme všichni v Beruškách očekávali s napětím. Pro hodně z nás z vedení to byla premiéra, a o to víc jsme byli nervózní.

V klubovně jsme se proto sešli už v úterý a i ve středu o něco dříve, abychom ji trochu zvelebili a doladili poslední mezery v programu. Už ve třičtvrtě na čtyři se přiřítila Kačka a to byl pro nás signál, že brzy můžeme čekat další holky.

Jaký byl úvod zahajovačky vám bohužel neřeknu, protože my 4 noví - Pepíno, Laky, Maky a já - jsme byli v tu dobu schovaní na půdě, abychom byli světluškám předvedeni jako překvapení:). Když jsme teda holky překvapili, všichni jsme se pěkně představili a Dany předvedla prezentaci, ve které byly pomocí fotek z akcí Berušek z minulého roku, vyjmenovány různé činnosti, které se dají ve skautu naučit.

Potom nastal čas na scénku. Každý přítomný dostal šátek na oči, aby si mohl líp vychutnat naši rozhlasovou hru Andělka. Atty pohádku uvedl krátkou znělkou na klarinet ( oddíl by ji určitě poznal z tábora) a mohlo se začít. Dětem se to snad líbilo a rodičům taky. Pepíno byl každopádně jako neposlušná a zlomyslná víla Andělka s vysokým hláskem neodolatelný (protože ho nebylo vidět;))!

Pak se v klubovně objevila Pubu s kytarou, tak jsme si zazpívali Statistiku a Maracaibo, a já jsem zjistila, že od té doby, co jsem odešla z Berušek, se pořád zpívá to co kdysi... Dál jsme řešily organizační věci- kroje, čas družinovek, co je to 5P, atd... Zuzka pak přišla se svojí hrou, ve které Pepíno bránil poslepu lístečky a holky je musely získávat. Bizi ještě dostala za úkol zopakovat jména všech roverů a rangers.
Začala: Anička, Maky, Pepíno, Laky, Dany, Zuzka, u Attyho se na chvíli zasekla a tak jí Kačka pohotově napověděla: To je přece Michal Kříž!

Tak jsme se zasmáli a na závěr se rozloučili pokřikem. Poodílovkové zhodnocení dopadlo příznivě a já jsem rozhodně s prvním dojmem moc spokojená. Holky se zdají být všechny živé a zapálen do skautování.Jen nám dělá starosti tak malý počet nováčků a holek celkově. Čekáme, že se tento počet ještě zvýší, ale jestli znáte někoho (nebereme kluky, předškoláky a důchodce:)), komu by se u nás líbilo, určitě se nám ozvěte!
vytisknout autor: Anička-Čegi vloženo: 6. 9. 2006 (Annička) 5331x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

Filuv blog
rovernet
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás