okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Celostátní ZVaS

Jak probíhalo naše první ústřední kolo???

I. den - pátak
Odjezd na státní kolo ZVaS byl, v 15:00 od klubovny. Jely jsme dvěma auty s Danny a s paní Hroudovou. Cesta nebyla moc dlouhá, jen asi hodinu a půl. A až na motání se po Litomyšli jsme neměly cestou žádné problémy. Na tábořiště Ráj nedaleko Letohradu, jsme dojely včas a dokonce nám nedělalo ani problém to najít. Akorát jsem musely chvíli počkat, protože se na cestě k tábořišti porouchal autobus. Překvapilo nás jak velké tábořiště to vlastně je. Byly tam 3 velké budovy, a jídelna jako ve škole, 7 velkých chat a dalších asi 30 malých chatek které byly po 4 osobách.

Po registraci, vytažení čísla hlídky ( měly jsme číslo 11), a zjištění že jsem si měly na sobotní večer připravit scénku, na kterou jsme samozřejmě zapomněly, jsme dostaly stravenky na celý víkend a šly se ubytovat do malých chatek číslo 9 a 10. Holky byly už celé nervózní ze zítřejších závodů a tak jsme se je s Danny snažili zabavit, aby myslely na něco jiného. Celou dobu ale snily o tom, jaké by to bylo kdyby závody vyhrály a hlavně se těšily na zmrzlinový pohár, který jsme jim s Danny slíbily.

V 18:00 byla večeře, párek s hořčicí, pro děti čaj a pro dospělé kafe. Po večeři byl zahajovací nástup, kde se objevil i kníže Václav a zahájil „Svatováclavský turnaj“ zaseknutím meče do špalku. Po nástupu byla připravená scénka o životě Václava, aby se dětem přiblížil děj legendy.

Večer jsme se všechny doprovody sešly v jídelně a organizátoři nás seznámili s následujícím dnem. Večerka už byla v 9 hodin, ale podle mě jediný kdo byl včas v postelích byly naše Berky, který byly tak utahaný, že potom co jim Danny přečetla pohádku tak většina spala.



II. den – sobota
Budíček byl o půl 7 a holky celé nedočkavé vstávaly už o půl 6 (teda aspoň ty s kterými jsem byla v chatce já). O půl 8 jsem se vydaly na snídani, kde jsme měly vajíčkovou pomazánku s chlebem a teplý čaj. Holky si šly vyčistit zuby a připravit věci na trať.
Tentokrát závodilo jen 5 holek (Hermi, Mánička, Peťa, Bizi, Kačka), protože Woody byla po operaci slepáku, tak nemohla zavodit, ale aspoň s námi jela holky povzbuzovat. Holky startovaly v 10:20 a tak než nadešel jejich čas, lítaly po louce nebo se snažily ještě dopilovat nedostatky. A pak už to začalo. Šly jsme s Danny a holkama k prvnímu stanovišti, kde si měly zapamatovat 30 slov a na nějakém dalším stanovišti je říct. Co bylo dál ví jen holky, ale u nás, co jsme na ně netrpělivě čekaly v cíli, to byly 2 a půl hodiny nervozity a netrpělivosti. Přišli za námi skauti z Chotěboře, aby nás pozdravili a popřáli hodně štěstí, protože jejich hlídka kluků postoupila společně s našima holkama za kraj Vysočina. Když už jsme si myslely že by holky mohly doběhnout, přesunuly jsem se k cíli na louku a hrály v trávě karty. Seznámily jsem se s jedním skautem z Letohradu br. Šitým, který tam byl jako cílový rozhodčí, a když měl chvíli čas, zahrál si karty s námi. Když přiběhly holky celé udýchané do cíle vrhly se nám do náruče a chrlily ze sebe zážitky z tratě. Pak se šly holky převléct a vyrazily jsme na oběd. Byl guláš s houskovým knedlíkem. Bizi měla takovej hlad že si dala 9 houskových knedlíků!!! Potom se přesunuly do chatek a zalehly do postelí a odpočívaly. Jako doprovodný program, bylo nachystána spousta aktivit, třeba: střelba ze vzduchovky, lanové aktivity, malování, modelování z hlíny, nebo jsme si mohly půjčit míče, ringo kroužky a jiné hrací pomůcky. Holky se do večeře zabavily a pak jsme se vydaly na kuřecí stehýnka, které už od odpoledne voněly z kuchyně. Po večeři byl krátký večerní nástup, po kterém jsme se všichni přesunuli k ohništi, kde už byl zapálený velký oheň. Hlídky co měly připravený program, tak měly možnost se s ním ukázat a mezi scénkami jsme zpívali písničky, které jsme moc neznaly. Holky už skoro spaly a tak jsem se přesunuly do chatek a zalehly.



III. den – neděle
Ráno jsem vstávaly v 8 hodin a hned jsem se přesunuly do jídelny na snídani, kde bylo kakao a vánočka. V 9:15 bylo slavností vyhlášení výsledků. Holky byly celé nervózní a poskakovaly pořád sem a tam. Ceny byly opravdu pěkné a byl velký výběr. Dokonce 4. místa opravdu dostaly takzvanou „bramborovou medaily“ a to bramborák. Prvně měl krátký proslov zástupce skautů v ČR a pak starosta Letohradu, který je také bývalý skaut. Organizátoři viděli jak jsem všichni netrpěliví a tak přistoupili k vyhodnocování. Prvně vyhlašovali kategorii kluků, protože u holek, to bylo letos opravdu na těsno!! Vlčáckou kategorii, vyhrála hlídka z Albrechtiček a kluci z Chotěboře byli na krásném 3. místě!
Potom se přešlo k vyhlášení světluší kategorie. Všichni jsme držely pěsti a když jsem uslyšely že Berky z Nového Města na Moravě si domů odváží krásné 9. místo, měli jsme strašně velkou radost, protože už jen to, že jsme se dostaly až sem na ústřední kolo je pro nás velký úspěch!! Holky byly sice trošku zklamané, ale přesvědčily jsme je, že ještě bude spousta závodů a my jim to teprve všem předvedeme! První místo obsadila hlídka z Českých Budějovic. Po ukončení celého závodu jsem si šly dobalit poslední věci a to už dojel i pan Hubáček, který vystřídal paní Hroudovou jako druhé auto. Naložily jsem věci a my s Danny jsem šly ještě poblahopřát Chotěbořákům ke skvělému umístění a rozloučit se s nimi. Cesta domů ubíhala dobře a rychle. Po dovážkové službě dětí přímo do domu, jsme mohly i my ukončit naše první celostátní kolo!!!

P.S. Děkujeme všem, kteří držely holkám palce a mysleli na ně!!!
Co myslíte, zvládneme to?

Berušky, které nám v závodě přinášely štěstí.

Tak nám držte pěsti!!!

Po dokončení závodu byly holky tak unavené, že šly spát.

Odpoledne jsme měly spoustu možností, jak trávit volný čas. Jednou z aktivit byla i práce s hlínou.

Večer nás čekal veliký táborák.

vytisknout autor: Zuzka vloženo: 22. 9. 2006 (Zuzka) 6000x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

dvojka Praha
rovernet
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás