okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

III. táborový den

Další den pestrého oddílového táborového života.

Ráno jako malované, žádný vítr ani sněžení. Rozcvička se odbývá na super místě s nádhernou vyhlídkou – i když ta je tady vlastně všude. Konec rozcvičky je už ve slunečních paprscích. Rohlíky s marmeládou výjimečně chutnají každému a tak jich 120 mizí z táců za okamžik.

První program – výtvarno opravdu dost neobvyklé – už sám název UREAART. Prostě nacupital človíček se jménem Arnošt Močný a představoval nám svá díla vyrobená velice neobvyklou technikou. No k míchání barev používal různé druhy nápojů… co dodat, scénka k zahájení programu na hranici mezi humorem a dobrým vkusem : ). Oddíl byl samozřejmě nadšen a válel se smíchy. Nicméně výtvarná dílka vytvořená ve sněhu pomocí stříkaček byla hezkým ovocem první části dopoledne.

Zatímco jsme s Čiky absolvovali několik hodin nákupů po Novém Městě, oddíl se pod vedením kývouna baheního – Klíta – vydal bojovat o rozvaliny města. Boje to byly tuhé, některým se dařilo postoupit na bojovníka stupně 1, některým dokonce i na bojovníka stupně 2, ale absolutně nejvyšším bojovníkem a to sice stupně 3 se stal projíždějící traktor táhnoucí klády, před kterým se muselo vše klidit.
V poledním klidu zjišťuji opět, co kde koho bolí či nebolí, rozděluji kloktadlo a kapky na kašel. Pidipája, Žofka a Maky (kterou jsme si dnes přivezli z města) zůstávají povinně v kuchyni, i přes jejich protesty. Ale nechce se mi je pouštět ven, když jsou nachlazené. Alespoň den v relativním klidu jim prospěje. Samozřejmě jsem ten nejhorší – ale už jsem za těch pár let zvyklej.

Odpoledne a večer je trochu netradiční. Přijíždí početné osazenstvo z Města a Žďáru na další část zdravotnického kurzu. Té se účastní i větší část oddílu, takže to naštěstí program moc nenarušuje. Zbytek oddílu, který se neúčastní posloužil Verči jako výborní figuranti na namaskování zranění pro frekventanty kurzu. Máme totiž na vlastní kůži vyzkoušeno, že lépe než z poznámek se zdravověda pamatuje ze situací zažitých na vlastní kůži. Tak za chvíli vybíhají frekventanti k simulovanému výbuchu plynu, všude hromada raněných, otevřené krvácející zlomeniny, jekot a naříkání poraněných, tam amputovaná ruka, tu zase lžíce zapíchnutá v břiše, kaluže krve. No síla – však se nám z toho jedna Žďáračka sesypala. Ale na oddíl můžu být hrdý, snaží se seč může. Na poprvé by tedy většinu raněných sami úspěšně zprovodili ze světa, ale příště už budou vědět jak na to. Tyhle scény se jim jen tak z paměti nevymažou – to jsem si jistej. Jen pana Žofku jsem moc neuklidnil, když zrovna volal a já mu odpověděl že s Žofkou může mluvit až za chvíli, protože je právě v bezvědomí…

Když se zlikvidovaly následky této krvárny tzn. krev, trosky židlí a nábytku, udělala se blesková večeře – brambory s vepřovým – ideální začátek následující diskuze s panem doktorem Machem o vegetariánství : ) a následně o drogách.
Vím že takových přednášek už asi slyšeli spoustu, ale když slyším a vidím jak se to svinstvo blíží ze všech stran, tak bych chtěl něco udělat, ať se jim to vyhne. A mám strach až jednou odejdou z oddílu, tak že přijde nějakej pitomec s tím, ať si to jdou zkusit a že o nic nejde že drogy jsou fajn. Tahle myšlenka mě fakt děsí.

Už se mi párkrát stalo, že jsem zahlídl odchovance oddílu s cigaretou a oni na to (alespoň férově) já vím že ty to neschvaluješ, ale všechny mý kamarádky kouří a když já nebudu, tak jsem odepsaná. Tobě se to mluví, tebe Miky ani Piškot kouřit nenutí. To jsem musel uznat, nicméně se mě promítnou v hlavě okamžiky strávené na táborech, výpravách atd. prostě ty společné super chvilky a investovaný čas a napadá mě, jestli má vůbec to, co děláme, cenu… Snad jo. To jsem trochu odbočil, ale vážně mě tohle nebezpečí děsí.

Takže: všichni zdrávi, občas jen lehké nachlazení, teplo tu máme a legrace rozhodně nechybí. Uvidíme co nám přinese další den.
První rozcvička se sluncem.

Při předvádění "uměleckých děl" Arnošta Močného.....

Jak správně zavolat pomoc je docela věda a umění i pro takové ukeca.... teda komunikativní typy jako Aňa s Cískem.

Škola hrou - funguje při zdravovědě na 100 %. Pro rodiče podotýkám,že TO JE JEN JAKO!!! : )

Předchozí:
Následující:
Zpět na hlavní článek
vytisknout autor: Zdeny vloženo: 10. 2. 2004 (Zdeny) 6502x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

Filuv blog
teepek
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás