okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Josefská dílna vlastně zdravoťák :)

Jsou rukodělky a rukodělky - u obou může téct krev :).

Josefská dílna je docela tradiční akce, kterou pořádá taky jeden Josef a to Josef Krupica – neboli Býk. Ten nelituje času ani pohonných hmot a sveze pokaždé do kulturáku v Pohledci hromadu lidiček vyznačujících se tím že jsou na rozdíl ode mě neuvěřitelně manuálně zruční. A právě proto se v kulturním domě sejde další hromada lidiček, co chcou něco okoukat a vyzkoušet a to je v podstatě celá pointa této akce.

Takže letos bylo možno vyzkoušet tyto aktivity: roubování stromů, pečení buchet, řezbaření, malování kraslic, modelování z hlíny, batikování, drátkování, práce na hrnčířském kruhu no a určitě ještě hromada dalších činností, které si bohužel už nevybavím.

Já raději (i když nevím jestli raději) trávil čas v horních patrech, kde probíhala jedna mimořádná schůzka účastníků zdravotnického kurzu. Vlastně ani tak nešlo o schůzku jako takové závěrečné a neplánované přezkoušení. Situace byla následující:
- frekventant otevřel dveře, za nimi 4 „mrtvolky“ s různým poraněním, jeho úkolem bylo se co nejrychleji rozhodnout, které je nejvážnější a postupně ošetřit všechny postižené.
Musím říct, že na většinu oddílu jsem byl docela hrdý – myslím, že by obstáli před 90 % dospělých, kteří by v takové situaci většinou nevěděli co dělat. Takže díky vám.
Někteří naopak zklamali, ale třeba by se v opravdové situaci chovali jinak. Konec konců vše se uvidí již tuto sobotu na závěrečných zkouškách v nemocnici v NMnM. Ale co se mě týče (a myslím že i Verči) zkoušky by rozhodně neudělali všichni účastníci… no, uvidíme.

Celou akci bych hodnotil velice kladně – jen účast ze strany oddílu mohla být vyšší, doufám že se z nás nestává jen oddíl, který si hraje hry a rukodělná činnost ho nezajímá. Počkejte na táboře – vyrazíme na žně :).

A na úplný závěr díky všem figurantům za trpělivost a předvedené výkony – z Čeginýho hysterickýho řvaní mě večer už pěkně brněly uši, Xík se chovala ukázněně jak se na otevřenou zlomeninu sluší a patří, Makynka rovněž – jak se na bezvědomí sluší a patří. No a na konec Miry – toho si s pneumotoraxem jistě dokážete představit.
A na závěr po úplném závěru: díky Pepovi, že celou tuhle akci zorganizoval.
Tak a teď konec slov a raději nějaké ty fotečky:

P.S. Já vím že jsem sem těch fotek dal zase víc... ale když...
Malování kraslic - Matěj.

A to je asi batikování. Že by?

A tímhle jsem si 100%ně jistej - to je příprava na pečení buchet - byly výborný, mňam, mňam :). Díky Kutíci.

A tohle je trénink na roubování stromů - vemte si takovej strom co má na jedné straně jablka, na druhé hrušky, pak třeba třešně a broskve. Hm - to by byl táborovej strom jak vyšitej - ale jak jsme se dozvěděli, tak to prý rozhodně nejde :(.

No a tohle už je zajímavější rukodělka - pneumotorax.

Tak nevím jestli tohle nazvat rukodělkami, ale o dušení také nejde. Ale je to náběh na umělé dýchání - myslím že činnost hlavně oblíbená u kluků :)

Více fotografií na fotogalerie.okenko.org

vytisknout autor: Zdeny vloženo: 24. 3. 2004 (Zdeny) 10129x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

skauti Olomouc
teepek
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás