okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Den třetí - "Hyena"

Název dnešního dne, bude asi třeba trochu vysvětlit, nemýlím li se. Kde se ve Středozemi vzala hyena, ještě tak vrk, ale hyena. Nene, název se netýká našeho Středozemního příběhu, ale táborového života, kde "vyhyenit se" znamená provést hygienu - jako vzít si "pastáček" (kartáček s pastou, kterou na ni naneseme už ve stanu) a jít si vyčistit zuby, opláchnout se a tak. No a nemyslím tím názvem, že třetí den jsme si konečně udělali čas na hygienu, ale že nás přijela navštívit a zkontrolovat výjezdovka hygienické stanice. Občas to bývá tak trochu postrach, ale letošní návštěva byla příjemná, vodovodních kohoutků i děr na latrýně jsme měli dostatek, papírů na hlavu a potravinových průkazů tak akorát, takže jediné místo, kde jsem trošku zalapal po dechu a přemýšlel jestli má cenu vůbec něco říkat bylo týpko Kennyho, Vevky a Bebeho, ale i to prošlo.
A co příběh Melwen? rozhodli jsme se, že se s ní vydáme na cestu hledat entky, což nás záhy dostalo do hledáčku skřetů, před kterými jsme raději prchli a prchali jsme tak dlouho, až jsme doprchali do LothLorienu, místa kde žijí elfové a některý jsme i potkali, takže jsme se mohli přesvědčit na vlastní oči, že maj fakt špičatý uši. No uvidíte sami
Když nám někdo řekne "skoč pro rohlíky" doma, čeká nás nejspíš cesta do obchodu, ale když nám to řekne Balů na táboře, stačí zajít k silnici nad táborem, kam nám pan pekař z Řečice vozí pečivo a nechává ho v našem pekařském přístřešku.

Včera jsme se rozhodli, že půjdeme s Melwen hledat entky a nenecháme ji v tom samotnou. No a hned po ránu to znamenalo vydat se na cestu. Koňmo (kolmo) ...

... Hezky po svejch ...

... přeskoky přes švihadlo ...

... ale i plazmo. Jenže pánové, tohle vám jako plazení neprojde, s takovou si vás strážce všimne ...

... to musíte úplně dolů, jako tady holky.

Síma byla na včerejším večerním kruhu v tajném hlasování zvolena "světluškou dne" proto má právo nosit celý den až do dalšího večerního kruhu na krku malou vyřezávanou světlušku.U kluku je to zase vyřezávaná hlava vlka a nosí ji dnes Kamyl.

Po cestě jsme nám vyhládlo, a tak jsme si chtěli uvařit vydatnou entí polévku, ale zrovna přijela "paní hygiena" tak jsme si vzpomněli, že jsme ještě letos nehráli buldoka někde mimo tábor, no a když jsme dohráli už zbyl čas jen na entí čaj. Tak schválně, kdo ho bude mít nejrychleji uvařenej? Norno má našlápnuto dobře, Piši se v ohních vyzná ...

Zato Tasare má nějaký začarovaný sirky, které oheň ne a ne zapálit.

Stíženou situaci měli rádcové Fero a Kamyl. Na kruhu si vybrali k plnění lidské pouto, takže když chtěli přiložit na oheň museli se domluvit. Aspoňže ohniště měli vedle sebe.

Entí čaj, černý smrkový sladký (u některžch hlavně sladký) docela chutnal - nezbylo.

Už jsem říkal, že nestačí knoflík za zkoušku jen získat, ale musíte si ho i vlastnoručně přišít. Naštěstí pro některé, Vilík nabídla v poledňáku kurzy šití.

Program po poledňáku začal pohodově, patroni nám četli, některým pohádku. Ale než sme se dostali za devatero hory doly přišla varovná zpráva, že se k nám blíží skřeti, tak jsme vzali nohy na ramena a pelášili pryč - prostě utekli.

Ale ne všude to šlo po svejch. "bažiny" jsme museli projít s dopomocí ...

... nebo speciálním stylem, abychom se v ní nepotopili.

a teď ještě jednoho převézt mezi stromy na kole, ale ten "jeden" přitom nesmí šlápnout do pedálů a co nejrychleji do cíle.

... a i když se roveři bojí skřetů míň, utekli taky, aby si vyzkoušeli čím museli projít děti lesa.

... Když máte v týmu "skládacího Veverku" je volba koho převézt na kole poměrně jasná :-)

... a rychle ke stožáru, ať jsme rychlejší než děti lesa. Povedlo se. Utekli jsme až na hranice lesa v Lohlorienu. Prý zde žijí elfové, potkáme nějaké?

Sluníčko se nestydí a pálí, pálí, pálí. A aby "neúpálilo" je v dnešním "dress kódu" pokrývka hlavy. A když nemůžeme najít čepici, musíme si poradit jinak, že Piši. Zrovna se chystáme osedlat kola a vyrazit k rybníku Luže na koupačku. A i když někteří spílali lesním cestářům, co to tam vymysleli za cestu a jaktože tam není asfalt, osvěžení stálo za to.

Po návratu z Luže jsme se potkali s Melwen . A vlastně nejen s ní, vedla si krásného, mladého, bujného koníčka Stříbrovláska. Po něm je pojmenována i jedna ze zkoušek - Stříbrovláskův trysk

...prohodili jsme sotva pár slov (s Melwen, se Stříbrovlásek pár frků) a z lesa se k nám blížili 3 postavy. Tak je to pravda, žijí tu elfové. Prý nikdy nejsou oškliví a mají špičaté uši (skoro to zní, že se to navzájem vylučuje, ale elfové maj asi krásně špičatý uši) Taky jsme se navzájem představili, jmenují se Tuilindo, Ruirin a Timpe.

... detail elfích oušek :-)

... a ještě jeden detail - tohle je prosím Tuilindo, ten mluvil nejvíc a taky si nás nejvíc prohlížel. No nás, spíš jen Melwen :-)

Shodli jsme se, že toho o elfech (krom těch špičatých uší) zas tolik nevíme a tak jsem se vydali do Lothlorienu zjistit něco víc.

Nejprve jsme si ale udělali jasno, co vlastně chceme zjistit.

Družina Maite vymýšlí strategii a rozděluje si úkoly.

A tady už děti lesa tiše sedí a naslouchají, zda z rozhovoru elfů nezjistí to co potřebují

Hádám, že zde v hudební elfské škole, se dozví na jaké hudební nástroje elfové hrají a v jaké řeči zpívají ....

... a tady u felčara zase to, jak se léčí strach a co zde v Lothlorienu roste. Jen si to zapamatovat: Skřetí ucho, Slzy alien, Rohanské kopyto,...

A elfí babička toho taky jistě hodně ví.

No ale já vím jistě děti lesa, že "den už se sešeřil, už jste si dost užili, tak hajdy do peřin, a ne aby jste tam moc řádili. Zítra je taky den, slunko mi to dneska slíbilo, přejte si hezký sen, a kéž by se vám to splnilo" tak dobrou

Předchozí:
Následující:
Zpět na hlavní článek
vytisknout autor: Miky vloženo: 6. 8. 2013 (Miky) 2752x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

skauti Olomouc
roversky kmen
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

smecka vlcat


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás