okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

XII. táborový den - čtvrtek II

Knedlíky byly akorát tak ve fázi, kdy se dalo bez nebezpečí zvednout ze stanu (viz. první část dne) a v tom zaznělo chřestidlo svolávající na třetí program.

Ten se odehrál na kolech a kupodivu se nikomu nic nestalo, jen Žofka s Pidi urvaly každá u svého kola sedátko – asi jim to přišlo jako dobrej nápad. V době kolového šílenství jsme vyrazili s kuchařským za směnným obchodem do Radešína k Tulisům, kde jsme vyměnili táborový pohled za 3 kanystry a jednu várnici vody, protože jsme byli úplně na suchu. Ještě že máme tak hodné rodiče od dětí.
Po svačině a důkladném napojení všech žíznivých bikerů se vyrazilo na turnaje v lakrosu, které už začaly vypadat na úrovni. A tak se předváděly finty a žonglování s míčky – no i pro oko diváka dobrý zápas.
Bylo to však vše jen tak na půl plynu, protože hlavní pozornost se soustředila na večer, kdy měli být do jednotky K.O.P.R. slavnostně přijati noví členové.
Tento okamžik nastal ihned po slavnostním spuštění vlajky, kdy zazněly drsné tóny hudby vhodné právě jen a jen pro slavnostní nástup členů Kaspianových Oddílů Přímé Reakce. Velitel četl jména jednotlivců, kteří předstupovali a podrobovali se rituálu jehož součástí bylo tetování znaku K.O. P. R. a i loga na libovolnou část těla. Členové volili různé obměny – hruď, rameno, předloktí, drsné holky potom bříško a Áňa velice velice spodní část zad :). Ale jak prohlásil drsný kuchař K.O.P.R.u, ten už to v historii této jednotky tetoval na taková místa že bysme všichni čuměli. Při tom tak žongloval s naběračkou s takovým nasazením, že jsme se s Čiky málem posesouvali smíchy.
A nová jednotka byla hned puštěna do prvního úkolu – vyčištění lesu nad táborem od nezvaných vetřelců. Nakonec pro monitorování terénu zůstal pouze sniper a zbytek jednotky se vrátil a s hrdostí ukazovali své tetování zbytku oddílu, kteří nepatřili mezi ty vyvolené – to by člověk nevěřil, co dokáže jedna zelená lihová fixa…
Také nám přišlo varování týkající se nočních přívalových dešťů, tak jsme část večera trávili protipovodňovými pracemi, ale nebylo to tak hrozné, i když bouřka byla a to jako dost. Ale dobrou zprávou je opět voda ve studni.

Ještě bych se rád omluvil za spousty chyb vyskytující se v článečcích, protože když po sobě občas druhý den čtu ,co jsem večer či v noci stvořil, tak bych se hanbou propadl. Takže díky za pochopení.
Kuchař tetuje nového člena jednotky - Pepa.

Další drsňák pod ruce tetovacího a kuchařského mistra Mikyho.

Vařík - nejlepší z nových přírůstků do jednotky se vítá s velitelem Piškotem.

Ještě nezbytná součást pasování a nová jednotka je komplet.

Předchozí:
Následující:
Zpět na hlavní článek
vytisknout autor: Zdeny vloženo: 13. 8. 2004 (Zdeny) 21970x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

skauti Olomouc
rovernet
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás