okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Středisková tábořiště

Naše středisko provozuje dvě tábořiště. Podolí a Zubrštejn.

Obě tábořiště leží asi osm kilometrů na jih od Nového Města na Moravě. Jedno je nedaleko obce Podolí v malebném údolí říčky Bobrůvky a tábořiště Zubrštejn najdete jeden a půl kilometru za obcí Řečice. Na obě tábořiště se dá bez problémů dojet s osobním i nákladním autem.

Tábořiště Podolí

Novoměstští skauti jej užívali již v letech 1969 a 1970. Od té doby do roku 1990 toto tábořiště provozovala Pionýrská organizace v Novém Městě. Po revoluci bylo tábořiště opět vráceno skautům a ti jej provozují dodnes. Každý rok zde probíhají čtyři turnusy letních táborů. Je zde několik trvalých staveb, které slouží jako sklady táborového materiálu přes zimu. Tábořiště má kapacitu takřka neomezenou, ale stavíme třicet podsadových stanů a početnější táborníci si mohou případně další dostavět. V každém podsadovém stanu jsou dvě postele i s matracemi. Kuchyň se všemi kuchyňskými potřebami je ve velkém vojenském hangáru a v podobném hangáru je umístěna i jídelna.Vaří se na zděných kamnech. Pitná voda se dováží obden v cisterně přímo z vodárny. V těsné blízkosti tábořiště protéká říčka Bobrůvka, která je vhodná i pro koupání. Jinak je v blízkosti několik rybníků vhodných na koupání. Veřejná koupaliště: Radešínská Svratka cca 3 km, Řečice cca 3 km.

Toto tábořiště již nevyužíváme

Fotogalerie tábořiště Podolí


Tábořiště Zubrštejn

Toto tábořiště užívají skauti od roku 1993. Tábořiště je obklopeno takřka ze všech stran lesy a je vzdálené od nejbližší obce Řečice cca 1,5 km. Kapacita tábořiště je 15 - 20 podsadových stanů. Součástí tábořiště je dřevěný srub, který slouží během táborů jako sklad některých potravin a zázemí programových vedoucích. Kuchyň tvoří dřevěná konstrukce , která je propojena se sousední jídelnou. Je vybavena veškerým potřebným kuchyňským náčiním a vaří se opět na zděných kamnech. Pitná voda se vozí obden v cisterně. Rybník Luže, vhodný na koupání je cca 2 km daleko, v Řečici je veřejné koupaliště (1,5 km). Lze pronajmout i samotnou louku, s kostrou na jídelnu a srubem, na které si postavíte sami své táborové příbytky.

Fotogalerie tábořiště Zubrštejn

Tábořiště Spálená valcha

Tábořiště Spálená valcha se nachází v malebném údolí říčky Bystřice pod zříceninou hradu Aušperka. Novoměstští skauti jej obývají od roku 2010.
Z Bystřice nad Pernštejnem se vydejte po silnici č. 388 směrem na Vír. Jakmile vjedete do lesa, čeká Vás (po cca 500 m) prudká zatáčka vlevo. Zde sjeďte na klikatou lesní cestu, která Vás dovede až k tábořišti.
GPS: 49°32'14.964"N, 16°18'21.065"E
Kapacita téměř neomezená, vyzkoušeno zatím táborem s max. 70 táborníky. Louka, kde stojí táborové stavby je vyvýšená nad ostatní terén, což zmírňuje nebezpečí zatopení říčkou.

Zájemci o pronájem tábořiště hlaste se na e-mail: rosta.havlicek(zavináč)seznam.cz
vytisknout autor: Mládě vloženo: 13. 10. 2003 (Milda) 58943x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

Rysi z oddílu Naděje
rovernet
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás