okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Výprava vlčat na kolech

Tak mají vlčata za sebou další ze svých výprav. Tentokráte to byla netradiční výprava, protože přesun na ni byl na kolech a sama byla také laděná do kolového stylu. Prostě jsme se museli přesvědčit, co je vlčatech, když tábor bude také na kolech. O tom, co se dělo, píše Mates...

V pátek jsme se v pět sešli u klubovny. Bylo nás docela hodně, i když se jelo a výpravu na kolech. Máma říkala, že některé mámy byly vyděšené z toho, že se bude spát pod širákem, ale my jsme se na to moc těšili. Vyjeli jsme ve dvou skupinách. První vedl George a druhou Viky. Jeli jsme přes Zubík, kde jsme doplnili energii. Svačina od maminek byla moooooc dobrá.

Když jsme dorazili na Podolí, odpočinuli jsme si a připravili oheň, opekli párky a hurá pod širák. Bylo štěstí, že jsme měli nad sebou plachtu, protože v noci trochu pršelo.

Ráno nás Vařík a George nutili na rozcvičce běhat. „…Že se nám chtělo :-)“ Holky připravily na snídani chleba s marmeládou a čaj. Potom jsme vyrazili na kolech na výlet do okolí. Po návratu nás vítal Býk s Honzou uvařeným dobroučkým obědem. Byly špagety s omáčkou a nastrouhaným sýrem. Po poledním klidu jsme se jeli k rybníku vykoupat. Po skupinách jsme si vyzkoušeli plavbu na raftu. Taky jsme udělali menší průšvih, který nám vynesl řezání a sekání dřeva. Dáda prohlásil, že to byl první „průser“, u kterého nebyl! :-)

Po slaďoučké večeři (byla ovesná kaše) byl oheň a zase spát. Tentokrát nepršelo. Ale!? Byla noční hra. Na noční hře bylo nutno zjistit číslo na svíčce našich nepřátel. Náš tým vyhrál.

Ráno nás nechali prospat a k snídani byl chleba s medem. Potom jsme sbalili a uklidili tábořiště. Nakonec jsme ještě šli na Hrádek. Po návratu jsme hodnotili celý víkend. Býk připomenul mé koupaní v řece za neposlouchání, zakázané nákupy jistých „týpků“ a zabavení proviantu, neslušnou mluvu některých vlčat a já odjížděl s mámou autem na mlejn. Ostatní jeli opět na kolech domů.

Tak to byla bezvadná poslední výprava letošního roku. Tábořiště je zatím prázdné, ale za tři týdny už tam naše vlčácká smečka bude trávit prázdniny. Moc se těším.

Více fotografií na fotogalerie.okenko.org

vytisknout autor: Mates vloženo: 22. 6. 2005 (Klakson) 5319x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

Rysi z oddílu Naděje
dýchánek
korálky od Kajmanky
fotoreklama
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás