okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Výprava - Hvězdná brána

Tak máme za sebou další z vlčáckých výprav. Tentokrát jsme zavítali na faru na Fryšavu, kde se nám dostalo opravdu kvalitní vybavení pro přebývání a krytí se před zimou. Účast byla slušná a o tom, co se na výpravě dělalo, jaká legenda nás provázela tentokrát, píše Mates.

I.den

V pátek 4.2.2005 o pololetních prázdninách jsme ve 14.15 stáli u vlakového nádraží a čekali jsme na autobus směr Fryšava. Jelikož nám přálo počasí, tak jsme byli docela v hojném počtu 14 – VLČATA: Orloj, Fido, Davča, Keny, Červ, Pavlík, Luboš, Zajoch, Martin a JESTŘÁBI: Dosty, Kolombo, Vítek, Budulínek a já Mates.

Býkovi jsme naložili na vozejk lyže a boby. Konečně dorazil autobus a Tkanička s Georgem, Majkí a Klaksonem začali organizovat odjezd na Fryšavu.

Cesta autobusem rychle utekla. Ubytovali jsme se na faře. Po vybalení jsme prozkoumali celou faru. Oblíkli jsme se a šli bobovat na ledové pláně za ves nad kostel. Byl mráz, ale bylo to fajn.

… Při návratu se setmělo a my uviděli zářivé světlo. Byla to hvězdná brána. Z ní vyskákali vojáci. Ti nás zavedli ke generálu Hemondovi. Ten nám řekl, že jsme vstoupili do zakázané oblasti a že rozhodne, co s námi udělá…

K večeři nám Majkí nachystala chleby s paštikou. Nadlábli jsme se a …
… přišel vzkaz od generála Hemonda. Museli jsme mu slíbit, že nikdy neřekneme nic o tom, co jsme viděli.

Pak už byla jen večerka. Ale k neradosti vedoucích jsme hrozně dlouho vykládali a nespali!

II.den

Ráno krásné slunce a 14 stupňů pod nulou uvítalo „nadšené“ skauty na vojenské rozcvičce pod širým nebem. Rozmrzli jsme až u teplého čaje s chlebem namazaným marmeládou. Po snídani bylo ranní slůvko.

…Museli jsme splnit několik úkolů:
* Získat vysílač kódů
* Najít obvaz, lektvar
* Zadat správný kód

Po zadání kódu jsme prošli opět hvězdnou bránou na jinou planetu. Potkali jsme kupce, který měl mít tajemství. O to ho ale okradl Anubis. Prošli jsme tedy zpět. Hledali jsme Dr. Freisrovou, nenašli. Anubis ovládl SG-tým. Museli jsme Anubise dostat na lopatky a získat tajemství. Po usilovném boji jsme ho udolali a dostali jsme truhlu, nesměli jsme ji však otevřít… Konečně jsme našli Dr. Freisrovou a pomohli rozpomenout SG-týmu. Podařilo se…

K obědu jsme měli masíčko se zeleninkou a brambory. Pak jsme odpočívali Po nabrání sil jsme se oblíkli a vyrazili na lyže. Bylo nádherné počasí. Slunce nám ostře pralo do očí, mrazivý vítr šlehal do tváří a my se drali kupředu na Tři studně a zasněženýma pláněma zpět na faru.

…Opět nás navštívil SG-tým. Hvězdnou bránou jsme prošli na planetu, kde jsme měli ukrást goaldům nakadah. Podařilo se. Z nakadahu jsme měli udělat zbraň. Návod jsme museli získat od žen. Museli jsme jim sloužit, připravit večeři – nejhezčí obložený chléb, nakrmit je. Ony nám za to vydaly nakadahové zbraně…

Po zásluhách jsme si dali k večeři hrachovou polívku s chlebem. Každá družina si měla připravit program na večer. Viděli jsme oblíbenou reklamu „Bobiká“, recitaci „Polednice“ a písničky od Kabátů a Ozonů. Pak začala diskotéka. Na písničky pouštěné z kazeťáku jsme tancovali do úplné únavy.

…Ale ještě před půlnocí byla noční hra. Museli jsme zničit Anubisovu loď pomocí nakadahu. Velký třesk – konec Anubise!!!

III.den

Hurá, je neděle, tak není rozcvička a vstává se o hodinu dýl, až v osm. K snídani je tentokrát kakao a chleba.
…Navštívil nás cizí generál a přehrál nám záznam o napadení SG-týmu…

Pak nastalo balení a velký úklid.
…To však přerušil příchod zraněného SG-týmu. Všechny jsme ošetřili a tím pro nás skončila výprava Hvězdná brána…

Škoda, pak už jen pro nás přijeli rodiče a jelo se domů. Bylo to super. Těším se na příště!
vytisknout autor: Mates vloženo: 8. 2. 2005 (Klakson) 8317x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

skauti Olomouc
teepek
korálky od Kajmanky
fotoreklama
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás