okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

X. táborový den - úterý

Dnes se nám tábor láme v půli… Po ránu jsme zapracovali na nových tyčích na týpí. Stahovali jsme z lesa pokácené stromky, osekávali a pálili větve. Trochu ve mně hrklo, když jsem přes kouřovou clonu, která zakrývala tábořiště viděl blížící se policejní auto, ale naštěstí z něj vystoupil pan Grepl, který měl cestu okolo a zdržel se jen 2 minuty.
Práce samozřejmě nikomu moc nevoní, ale aspoň jsme při ní pokecali a holky mi milostivě sdělilty, že už se na mě za ty sladkosti nezlobí – to mi spadl kámen ze srdce… : ).

Ve druhém programu jsme absolvovali tzv. SCORELAUF – to máte po lese rozmístěné obrazce s čísly a je nutné oběhat všechna tato stanoviště a zakreslit jednotlivé obrazce do své karty – orientaci usnadňuje plastický plán umístěný na táboře, kde je naše louka i s přilehlými lesy a cestami.
Po pravdě řečeno, ten plán slouží k naší bitvě v Narnii a shromažďujeme zde své získané bojovníky – obry, dryády, najády atd. Ale proč ho nevyužít i pro tento orientál.
Všech 16 kontrol oběhali jen ti nejlepší – vítězem se stal Císko, hned druhým v pořadí se stal Vařík, který jen špatně zakreslil jednu kontrolu. Ale i holky bodovaly, i když si z toho udělaly spíš závod ve dvojicích a tak Čegi, Janča, Xík, Puntík a mnozí další vybojovali dost vysoká místa.
Obídek nám trochu ubral elánu, protože bavorské vdolečky nepatří zrovna mezi lehká jídla, ale co se dá dělat – i při přípravě těsta se dá vyřádit. Díky Mikymu za trpělivost se službou při tom těstovém řádění.
Když si obr roztrhne botu, tak to stojí za to a rozhodně odmítá jít do války – a to my nemůžeme potřebovat, protože vláda Miraze musí být svržena!!! A tak po klidném poledňáku, kde se všichni zabořili do spacáku a někteří i do knih, jsme vyrazili zašívat obrům boty – samozřejmě obří jehlou a obří nití na obří louce, kde, pokud nejste obři, se obrovsky naběháte.
Ale je znát, že tábor postoupil a únava s ním. Také to horké počasí ubírá na elánu a tak jsme po zašití bot vyrazili povinně k vodě, ať se ty kyselý xichtíky zase trochu těší na program a proberou se při koupání. To se naštěstí povedlo a nálada v táboře se rapidně pozvedla – díky tomu se mohl zahrát dokonce i turnaj v lakrosu.
Až večer se změnila pohodička na opravdové drama – jednotlivci vyslaní na zkoušku k bahňáku. Byli zajati skřítky, dryádami a najádami, prostě postavami ze staré dobré Narnie, a měli být umučeni, jako přívrženci Miraze. Ještě že se zavčas objevil profesor Kornélius a vše jakš takš urovnal. Pod Čeginkou už totiž začala doutnat hranice, Makynka měla meč nebezpečně blízko u krku (patřilo by jí to za to, jak kousala!) no a Laky přikolíkován k zemi pošťuchován mečem si také oddechl. Válka je válka a kde se řeže dřevo, tam lítají třísky.
Ještě jsem dlužen omluvu za jednu dezinformaci z minulých článků – Maky nesnědla šest tyčinek, ale tento počet byl na stan, takže po prostém vydělení posádkou stanu nám vychází jasný počet 3 na jednu! Takže svou povinnost jsem splnil, hned to jdu oznámit na patřičných místech, aby mi bylo odpuštěno, i když by prý díky tomu mohli rodiče přivést více sladkostí :).
Předobědový boj s těstem - kdybyste viděli další fotky z této aktivity, museli byste Mikyho prohlásit za svatého - že je při tom neutloukl.... i když ona taková těstová pleťová maska...

Je nutné řádně strávit vdolečky a tak se odpočívá a čte - letopisy Narnie, respektive jejich znalost může přinést družině také dost výhod.

Jeden z obrů jejichž rozhovor jsme poslouchali prohlásil že má v botě takovou díru že mu jí proběhl kanec - to byla pěkná prácička ji zašít - Jeleni s obří jehlou a nití.

Nééécccááááákejjtééééé!!!

Výhra v tombole na loňském táborovém plese - kosatka si užívá pozornosti členů oddílu při vodních hrátkách.

Oprava a lepení kol patří k téměř každému táborovému dni.

Předchozí:
Následující:
Zpět na hlavní článek
vytisknout autor: Zdeny vloženo: 12. 8. 2004 (Zdeny) 25692x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

Rysi z oddílu Naděje
teepek
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás