okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Zimní tábor - III. den

Třetí táborový den začal dost neobvykle. Být po páté hodině probuzen hlukem a úpěním a jen přihlížet jak je kamarád unášen zákeřnými Vendoly přímo ze spacáku, to je docela drsné probuzení. A tak se muselo rychlé vstát a pronásledovat únosce, hlubokým sněhem za ranního šera, při krásném svítání až ke skaliskům, kde se odehrála rozhodující bitva a všichni byli naštěstí osvobozeni i když nutno poznamenat, že klukům se do toho pronásledování z vyhřátých spacáků moc nechtělo. To je takový ten pocit – aha, noční/ranní hra, jejda, mně se z toho spacáku tak nechce!!! Nikam, nejdu! Hm, do háje, ale přece budu muset!!! A nejdu a nejdu a nejdu!!! No, jo, vždyť už vstávám, sakryš, POČKEJTE NA MĚ!!!

Takže den začal opravdu dost neobvykle a akčně. Po návratu se služba hned ujala přípravy snídaně, aby se v první programu mohli všichni vrhnout na výrobu vikingských přileb.
S touto rukodělnou prací měl docela problémy Vojta, protože výrobní postup doporučuje nafouknout balónek do velikosti vaší hlavy a něj postupně klást vrstvy papíru namočené v lepidle. Ale když si někdo přiveze s sebou balónek ve tvaru žížaly, tak je to trochu problém. Ale já nepochybuju že ti, co si s Vojtou tak rádi hrajou – roveři – ho do té přilby určitě dostanou.
Po svačině se vyrazilo na zimní radovánky. Jezdilo se na bobech, na snowboardu – tedy na bobech jako na snowboardu a za jízdy se z nich padalo a skákalo do závějí. No máme pár delikátních záběru na kameře – kraluje tam hlavně Maky – a to jak v délce dojezdu, tak i v pádech :).
Po návratu to všude vypadalo jako po boji – všechny radiátory ověšené věcmi, po celé budově spusta sněhu – no dokážete si to představit.
Oběd byl posunut z důvodu bramborových knedlíků a tak jejich zvládnutí v časovém limitu normálního obědového času je pro Mikyho stále výzvou. Nicméně špenát se povedl.

Po zkráceném poleďnáků se opět vyrazilo do terénu a pokračovala živelná stavba iglů. Holčičí bylo dokončeno a klukům už také mnoho nezbývá, tak uvidíme jestli budou večer nějací odvážlivci na přespání a zda projdou sítem přísných vůdcovských podmínek.
Před večeří už jsme se hřáli v teple budovy a stavěli pomyslné hradby kolem naší vesnice proti neznámému nebezpečí z venku. Ranní přepad nás poučil.

A v samotě pod Drátníkem se rozsvítila okna a kdo z promrzlých kolemjdoucích koukl do zamlžených oken, viděl jak se oddíl dívá na promítané fotky z oddílové historie. Nevěřil bych jak fotky staré 10 – 15 let mohou současné členy zaujmout. A tak se hodnotil nynější pracovní kruh jak kdo vypadal – často se také poznával, protože někdo z účasníků je nyní již dvojnásobně starší než tenkrát. Přidaly se k dobru i nějaké staré příběhy – jak to bylo za našich mladých let, kdy ještě Monti střílel šípy do lesa a pokud nebyly v časovém limitu nalezeny, boural se celý tábor a stavěl zase znovu – to z důvodu kalamitního nepořádku. Nebo jak se Teo s Tesákem jako malincí skauti porvali na slovanském setkání skautů… a spoustu dalších „pikošek“ – prostě příjemný večer, který pokračoval pro dobrovolníky prohlížením starých kronik.

Z oddílu se nakonec vyselektovala malá skupinka odvážlivců, kteří byli po důkladném prověření spacáků, izolačních podložek, zdravotních stavů a oblečení, uznáni za schopné přespat v iglů. Byla to Mako, Pavlínka, Pepíno a Bany – dozor dělal Tesák. Noc prý dobrá, až moc teplá, jen budeme muset přidělat větrací otvor, ráno začalo kapat na hlavu.
Noc ostatních byla docela klidná, jen jsme přeměřili pár teplot – vše negativní a usměrnili Hanze, který se zase nemohl vlézt do vlastní kůže.

Tak dobrou noc, tábore, dnes je únava již znát.

Ještě jsem zapomněl, že dnes dorazila sportovkyně Žofka a přidala se ke své družině, přivezl jsem také Dajdu – brněnskou skautku, která nás na táborech věrně navštěvuje také už nějaké to minimálně desetiletí a ještě popřát všem Lenkám a opravdu už dobrou!
A další zástupci družin na které vyšla řada se službou. Z leva: Milan, Čegi, Mako, Filda.

Koukejte na něj co dělá! A to mu stále zdůrazňuji, že je v kuchyni kvuli organizaci práce a ne ať vše dělá sám - i když je pravda že co si člověk udělá, to má. Hlavně ať Miky udělá tu zkoušku v pátek ve škole.

A bobaři vyjíždějí do akce!

Stavění družinových pyramid. Toto údolí mě nepřestane fascinovat svou krásou.

Bobování je oblíbenou aktivitou. Škoda že nemá dost členů oddílu lyže - to bychom si užili vyjížděk.

Snowboarding v oddílovém podání - Hanz v akci.

Pyramida z vlastních těl.

Večerní promítání historických fotek - opětovné připomenutí jak stárneme :)

Zájemci ještě listují starými kronikami.

Ve stísněném prostoru iglů - první odvážlivci. Teď už víme že přežili.

Předchozí:
Následující:
Zpět na hlavní článek
vytisknout autor: Zdeny vloženo: 22. 2. 2005 (Zdeny) 7067x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

Filuv blog
Seleska
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás