okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Berušky 2005 - 2006

Tak nám začal nový skautský rok a s ním přišlo i mnoho změn týkajících se berušek.

Takovou první hlavní změnou je, že nám z funkce vůdce odešla naše milovaná Míša Mahlová (Pubu) a nahradila ji také naše milovaná Dana Albrechtová (Dany). Další takovou změnou je, že nám tento rok vypomáhá KlaXa od vlčat. Ve vedení jsme zůstali – Já (Zuzka), Dany a Duo. A jelikož a protože, budeme s Duem za půl roku plnit zkoušku dospělosti neboli maturitu, tak nám KlaXa nabídl výpomoc. Dalším pomocníkem bude od ledna Čita.

Tímto bych chtěla obou alespoň takto moc a moc poděkovat!!!

A jak jsou na tom tento rok naše Berundy? Z loňského roku nám jich zbylo 11 (Bugy, Janča, Kačka, Marťa, Hermi, Maruška, Bizi, Bája, Míša, Monča, Ivča) a přibyl jeden nováček a to Peťa. Stejně jako loňský rok, jsme rozděleni na 2 šestky (Modrou a Červenou). Modrou vedu Já (Zuzka) a Duo a Červenou vede Dany a KlaXa.

Naše berundy jsou každá svým způsobem jedinečná, a tak se vám je zkusím alespoň malinko přiblížit.

Tak začneme Bugy – když se Bugynka poprvé objevila v klubovně, byla to taková malá roztomilá holčička s krásnými vlasy a říkaly jsme si, že ta bude hodná a klidná, ale jen co promluvila, tak její pronikavý hlas nám utkvěl v paměti a jen tak nezmizel a nezmizí. Z Bugči se vyklubala pěkná dračice. Ale jedno co ještě nikdo z nás nedokázal je, ji umlčet.
.


Další je Janča a Kačka – to jsou naše dvě sestřičky a sestřenice od Bugy. Každá je svým způsobem jiná a každá má svou hlavu. Když se tyhle dvě treperendy začnou hádat, tak to opravdu stojí za to. Kačenka je drsňák už od pohledu, kdežto Janča a taková tichounká a nenápadná, ale když na to příjde, umí se taky prosadit.
.


Marťa – Marťa je takový náš smíšek, ještě snad nebyla družinovka, kdy by se nezasmála. I když nám oznamuje, že nemůže jet na výpravu, že dostala ve škole pětku, tak i při tom se pořád směje. S Marťou chodí ještě do skautu její mladší sestra Míša a jejich sestřenice Monča. Míša s Mončou jsou takový mlčenlivý rybičky, ale určitě věřím, že je ještě ve skautu rozmluvíme.
.


Hermi a Maruška – Hermi s Maruškou, byly už od začátku velké kamarádky a spolu tvořily skvělou dvojku. Obě jsou velice chytré a rozumné. Ale uvnitř každá z nich má v sobě malýho ďáblíka, který se sem tam taky projeví a to je dobře :-)
.


Bizi – Bizi je ďáblík už od samého začátku, chvíli sedět nevydrží a pořád má co vykládat. Nejradši vykládá o klucích ze třídy a co nového se jí přihodilo a koho potkala s kým, taková naše malá zpravodajka. No ještě si ji užijeme dost, protože 3 roky u nás ještě stráví než ji pošleme dál.
.


Bája – Bája přišla k beruškám spolu s Bizi. Každý jsme si říkali, že Bája bude takový náš malý mazel, ale to jsme ještě netušili, jak ta se dokáže dohadovat a prosazovat svoji pravdu. Ta když se chytne s Bizi, tak to je opravdu o krk.
.


Ivča – Ivča byla od začátku taková zamlklá a moc se neprojevovala, ale s holkama se dokáže pustit do všeho naplno, bez jakýchkoliv námitků a jde do všeho s plným nasazením. Jo a mimochodem, je to moje sestra, takže bych vám o ní mohla napsat celý román, ale to radši ne.
.


A Peťa – Peťa je nováček, který se zapojil hned při první družinovce. Přivedla ji Maruška, takže s Maruškou tráví nejvíce času, ale už nám za ten měsíc stačila dokázat, že se ničeho nebojí a myslím si, že mezi holky skvěle zapadla.
.


Každá z berušek je velkým přínosem pro náš malý roj a jsem opravdu ráda, že je skauting tak baví. Ale také děkuji rodičům, že nám důvěřují a své ratolesti nám svěřují do péče.

Během roku nás určitě čeká spousta dobrodružství a nových zážitků a hlavně co nás tento rok čeká, je závod šestek, který se koná každý druhý rok, takže se holčiny musí řádně připravovat už od teď. A samozřejmě také jako každý jiný skautský rok, nás čeká o velkých prázdninách letní tábor. Na který se už všichni velice moc těšíme!!
Následující:
Zpět na hlavní článek
vytisknout autor: Zuzka vloženo: 2. 12. 2005 (Danny) 11943x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

Rysi z oddílu Naděje
dýchánek
korálky od Kajmanky
fotoreklama
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás