okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

63 krát 88

je právě 5544

A přesně tolik centimetrů čtverečních je skautských, mezi dalšími tisícovkami, určených k tomu, aby si ti kteří prochází kolem nich, mezi obchoďákem a Evangelickým kostelem z náměstí páně Komenského na ulici Tyršovu , mohli prohlédnout co se děje v novoměstských kroužcích, klubech, svazech, oddílech, společenstvích, týmech, … kdo chce, přečte si na jaké závody se chystají orientační běžci, nebo mrkne na to jak to slušelo mažoretkám na jejich cestách po Evropě, kolik nastříleli střelci, naběhali atleti, co zajímavého chystají důchodci (jejich vývěska patří tradičně mezi nejhezčí a nejnápaditější ) a nebo zda je mezi námi novoměšťáky , nějaký karambolový talent. Náš prostor je poslední v řadě hned vedle programu kina na následující měsíc a myslím, že ač není zastřešen je to dobrá adresa. Zraky prohlížející si plakát Shreka či nové Bond girl, by mohli zklouznout i na obrázky třeba Mevrika a Scout girls.
Doby kdy jsme se na vývěsku chodili koukat, kvůli termínům dalších akcí a prohlédnout si fotky které jinde vystaveny nebyly jsou díky Okénku.jinak.cz minulostí. Současnost vývěsky je vedle článků do Novoměstska a skautských dnů jednou z možností jak o sobě dát vědět spoluobčanům. Ovšem ti co znají někoho z nás a ví o něm, že je skaut, si jistě udělají svou představu o skautech rovnou z přímého přenosu, ale ti co nás neznají si tu představu mohou vytvořit i díky naší vývěsce a nebyl by to první případ, kdy se někdo stal skautem proto, že viděl (a nebo jeho rodiče viděli) čím se bavíme, co děláme, kudy chodíme….. takže rozkaz zní jasně – neměli bychom kolemjdoucí mást, aby si pak nemysleli, že skaut je ten, kdo na vánoce pouští draky a vánoce slaví o velikonocích, čili buďme aktuální a pokud zpoždění, tak maximálně o měsíc. Předchozí věta závání tím, že díky zvoleným přirovnáním by se výtka mohla nejvíce dotknouti Berušek, které odvedly na tomto „vývěskovém“ poli v poslední době nejvíce práce – takže pozor, co si pamatuju, dva obsahy za sebou už dlouho nikdo nevytvořil, vám tedy patří famfára a díky.

Má představa o „vývěskování“ obecně:
1. Je určena PRO KOLEMJDOUCÍ veřejnost.
2. Má být AKČNÍ – od slova akce - má podávat stručné informace o naší činnosti.
3. Má „MARGARÍNOVOU “ TRVANLIVOST – zhruba po měsíci od otevření žlukne a musí se vyhodit.
4. Obsah musí být AKTUÁLNÍ nebo obecný.
5. Je PRO OKO - důraz je kladen na grafické, výtvarné zpracování

Má představa pro příští rok „vývěskování“ :
1. Vytvoříme minimálně 12 různých obsahů.
2. Jeden obsah nebude žluknout déle než měsíc.
3. Zdrojem textů a obrázků pro obsah budou příspěvky na Okénko.
4. Vymyslíme praktický styl vyměňování obsahu.
5. Vytvoříme alespoň 4 obsahy monotématické (Mercedeska, 100 let skautingu, Ivančena, …)
6. Oznámení veřejnosti, pozvánky, např. květinový den, skautský den,… budou mít styl.

„Co jste si upekli, to si taky sněste,“ říká se a tak já bych si dal těch „12. akčních vývěsek vytvořených z Okénkovských příspěvků“ a jako moučník nějaké to „monotéma“, tím nemyslím vývěsku celou věnovanou Monovi, i když :-).Chcete-li pomoci při pečení, tak hlavně pište a foťte na Okénko A pokud někdo dokonce máte nepřekonatelnou touhu taky si něco dobrého „upéct“, ozvěte se co nejdřív nejlépe hned teď. Myslím, že by se to mezi roverské „miniprojekty“ určitě hodilo. A recepty sbírám neustále, máte-li nějaký na vypečenou vývěsku, sem s ním..
„danger kuchař“ :-)
Naše je ta poslední v řadě

Beruščí "pí ár"

vytisknout autor: Miky vloženo: 1. 2. 2007 (Miky) 4796x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

skauti Vsetin
roversky kmen
korálky od Kajmanky
fotoreklama
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás