okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Vánoční Výprava 16. - 17.12. 2005

V beruščích akcích samozřejmě nesmí chybět každoroční vánoční výprava, kterou vám blíže přiblíží jedna z berušek - Mánička.

Pátek
Sešli jsme se v pátek 16.12. u klubovny. Šli jsme pěšky až do Pohledce, takže nám těžké baťohy naštěstí vzaly auta. Když jsem šli do toho Pohledce, tak byl strašlivý vichr až nás to popohánělo ať jdeme rychleji. Nakonec jsme teda dorazili. Vůbec nikde se nesvítilo, protože vypl proud. Museli jsme být bez světla. Vybalili jsem si věci a šli jsme nahoru. Jo vlastně jsme vám zapomněla říct, kde jsme se ubytovali. Jsme v Pohledeckém kulturáku. No tak až jsme šli nahoru, tak nám vedoucí řekli, že máme udělat z papíru model oblečení. A my jsme teda vyráběli a vyráběli. Mohli jsme si udělat skupinky jak jsme chtěli. Až jsme ten model vyrobili, tak víte jak jsem vám říkala že nešla elektrika, tak nešlo i topení a to je ptávě to! Byla nám strašná zima. Tak nám Dany řekla, že si dáme rozcvičku aby nám nebyla zima. Až jsme docvičili, tak jsme šli hrát stolní hru "Z pohádky do pohádky". Až jsme dohráli, tak jsme si měli zavázat oči. Vedoucí nás postupně odváděli dolů do sálu. Tam jsme si rozvázali oči, jenomže stromeček s dárkama a s cukrovím tam vůbec nebyl, jenom koledy zněly. A potom nám Dany řekla, že si ten stromeček musíme najít. Tak jsme hledali a hledali a najednou nám vedoucí byli nějací podezřelý. Tak jsme je přemluvili, aby nás do sálu pustili. Až nás tam pustili, tak jsme viděli nádherný stromeček a pod ním spoustu dárečků. Tak jsme se pustili do cukroví a hlavně taky do dárečků. Ještě než jsme je rozbalily, tak jsme si zazpívali pár koled.
Až jsme všechno rozbalili,tak jsme mohli hrát pár her. Hráli jsme hlavně : Na honěnou nebo na Mrazíka. Potom jsme si vyčistili zuby a šli jsme spát. O půlnoci vedoucí každého po jednom vzbudili, zavázali mu oči a odvedli nahoru. Tam mu dali do ruky nůžky a on si po slepu musel odstříhnout dáreček a šel zase spát.

Sobota
V sobotu ráno jsme se probudili a šli si rozbalit dárečky co jsme si v noci ustříhli. Až jsme si je rozbalili, tak jsme se převlékli, učesali a vyčistili si zuby. A ještě bych zapomněla, že jsme se nasnídali. (Přece by jsme je nenechali hladové, že?:-) - pozn.Zuzky).
Šli jsme se také podívat ven, protože tam bylo spousty sněhu a tak jsem zkusili postavit něco jako sněhuláka, ale nakonec jsme po skupinkách vytvořili Modří - želví rodinku, a Červení ležícího psa. Hráli jsme taky hru o penízky a až jsme byli promrzlí a mokrý, tak jsme se vrátili do kulturáku.
Potom jsme mohli hrát různé hry a pak po chvilce nám vedoucí řekli, že k Vánocům patří betlém a že ho máme zahrát. Tak jsme si to nacvičili. Josef byla Bugi, Marie jsem byla já, Ježíšek byla Bizi, osel byla Peťa, pasáček byla Bája a tři králové byly Janča, Kačka a Woody. Anděl byla Hermi a hodpodský taky Janča. Když jsme si to nacvičovali tak najednou byl oběd. Měli jsme nudlovou polévku a špagety s párkovou omáčkou. Až jsme to dojedli, tak jsme vedoucím předvedli naše představení. Po konci poledňáku jsme měli program opět o penízky aby jsme si mohli koupit další část ostrova v celoroční hře.
Museli jsme po skupinkách běhat ven ze sálu a plnit různé úkoly. Např.: "Farmář a ten má 17 ovcí. Všechny kromě 8 mu zemřou, kolik má ovcí?" nebo "Čtyři sáčky za dvě kačky po čem je den?" A když pod takovým úkolem byla podepsaná třeba Duo, tak jsem šli za Duem a té jsme řekli tu správnou odpověď. Když jsme splnili jeden úkol, tak jsme získali jedno políčko na mapce.
Když jsme dohráli tuhle hru, tak jsme ještě chvíli hráli různé hry a pomalu jsme se balili. Až jsme měli zabaleno, tak jsme chvilku soutěžili ve štafetě a pak nám odvezli baťohy zpět do klubovny.
Pomalu jsme se vydali zpět do města a když jsme už byli jen kousek od města, tak jsme se zastavili a měli jsme soutěž, kdo postaví za sněhu největší kopeček. Vyhráli to modří. Pak jsme si to zamířili rovnou ke klubovně, kde na nás čekali rodiče. Pak jsme se rozloučili a šli domů.
Bylo to úplně super!!!!!!!!!!!

Více fotografií na fotogalerie.okenko.org

vytisknout autor: Mánička (Zuzka) vloženo: 4. 1. 2006 (Zuzka) 4841x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

skauti Vsetin
dýchánek
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás