okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Profil kmene

Stvořeno na zimním táboře. Pokud se vám bude zdát, že je to místy hodně ostré, tak to je proto, že se máme rádi ;-)


Áňa

Originální, kamarádská, prostě Svobodovic. Dokáže podrazit nohy.

I když do kmene 2x moc nepáchne, tak je „člen“. Drbna jako každá holka, její novinky stojí za to :-) Teď už ze skautu není 2x odvázaná, ale myslím, že program dělá celkem ráda.

Je typickým důkazem, že dvojí život existuje. Přijde mi lehkomyslná. Smysl pro humor jí rozhodně nechybí - má ho až až. Občas se v ní nemůžu vyznat. Jsem rád, že znám někoho tak podivného (v dobrém slova smyslu) jako je právě Áňa.

Ana dcera Svobody je opravdu svobodná. S ničím si moc neláme hlavu. Je svá, nápaditá, sprostá, rázná, částečně upřímná. A když ji dobře poznáte, tak kamarádská.

Myslím, že to není typ pro vedení kohokoliv, spíš je fajn do nějaké činnosti - originální, zábavná, svá velice svá. Ne příliš zodpovědná, asi to, že je roverka, bere dost na lehkou váhu. Její programy budou určitě zajímavé, když se jí bude chtít je dobře připravit - moc věcí nebere vážně, je velice nad věcí.

Myslím, že převažují ty lepší vlastnosti. Docela se hádáme, ale rychle usmíříme. Zkrátka a dobře - kámoška. S tou originalitou - přijde mi, že chce být „origoš“ za každou cenu a občas to není nejlepší.

Občas mě štve, pak ju beru jako dobrou kámošku. Přijde mně, že občas mění rychle názory nebo to tak aspoň vypadá. Ale jinak je s ní sranda.

Mám ji rád, i když se občas bojím, co si o mně myslí.

Čupr holka, jen nesmí mít svoji zakoprovanou náladu. Má super nápady a mrzí mě, že nemůžu zažít její programy.

.


Císko

Tahoun za každé situace. Exhibicionista a egoista - ve zdravém rozsahu. Pěknej kluk - playboy, na svůj věk docela vyspělej, rychle se zaběhl, ať už jako programový v oddíle, tak jako člen kmene.

Možná trochu nezdravě sebevědomej. Tahoun ve věcech, pro které se nadchne.

Dokáže už nést velkou zodpovědnost. Chrlič nápadů výjimečný tím, že je dokáže uskutečnit.

Pro mě super kámoš, ale zdá se, že je hodně upovídanej - občas přechytralej. Aktivní člověk s vysokou výdrží - dokáže být dlouho v zápřahu.

Aktivní, odhodlaný a co víc... dokáže přemýšlet - vidí chyby, nepopírá je, zamýšlí se nad nimi a snaží se je řešit. Trochu jako pitbul - zakousne se a nepustí.

Má odvahu, oceňuju, že jde s lehkostí do věcí, kterých bych se obávala, možná bych si myslela, že nemohou dopadnou dobře. Nepotřebuje, aby ho někdo k něčemu dotlačoval. Je samostatný, možná až moc. Trošku vysoké sebevědomí není na škodu, možná přemoudřelej, ale dokáže si přiznat chyby (myslím) asi hodně hraje na oblíbenost. Je fajn.

Jsem rád, že je můj kámoš, neumí si přiznat věci, o kterých ví, že jsou pravda. Můžu se s ním bavit o čemkoliv. Líbí se mi, že i přes svou vytíženost u oddílu si najde čas na kmen. Považuji ho za nejlepšího kamaráda co mám.

Začala jsem ho mít ráda asi poslední dva tábory, protože jsem ho považovala za namyšleného. Císko je strašnej komik :-) Pokud bude pokračovat v PK, tak to daleko dotáhne.

Jen je s ním občas těžká domluva, když nemluví k věci.

Správnej týpek, dóst sebevědomej, ale ne tak moc... Má malou slovní zásobu ;-)

.


Čita

Je super. Vždycky rozesměje, bojí se psů a je to ochránkyně kočiček :-) Má pádnou ruku. S rostoucím věkem se dost změnila - k dobrému, zkrátka už to není taková ta holčička, co se bála na svém prvním táboře v noci na záchod :-) Řekla bych, že je možná statečnější než já. Ďáblík x anděl, docela výbušná - dává znát, když je naštvaná.

Dokáže pracovat i když se jí nechce.

Tahoun, neremcá. Dokáže mě spolehlivě rozesmát. Je na ni spoleh.

Občas překvapivé výbuchy energie. Dokáže říct hned vše na rovinu, což je u ženské populace vzácností.

Takovej Rocky v holčičím provedení.

Čitka je energická a její vtipy a hlášky jsou nezapomenutelné.

Upřímná, nebezpečná. Bláznivá, co užívá život plnými doušky.

Má tolik elánu, že by se snad dokázala poprat i s Teem. Je super, že nepatří mezi normální ženské tváře oddílu, tedy že příliš nedrbe, nepomlouvá, neintrikuje. Určitě si dokáže spoustu věcí nechat pro sebe, neprozradit tajemství. Prostě je holka, to je super a úplně nejvíc super je, že nemá ty špatné holčičí vlastnosti. Bylo by senza, kdyby se položila do kmene.

Kočka, teď jí to sluší. Znám ji už od berušek a je čím dál tím víc vtipnější a podlejší ;-) Škoda, že nechtěla do oddílu, o hodně přišel.

.


Eliška

Dobrá kámoška. Hodně vtipná, někdy až příliš. Od své sestry se hodně povahově liší.

Eliška je anděl s ďáblem v těle. Je strašně citlivá, protože když se jí něco nepovede, tak si to strašně bere. Skoro vždy ji znám jako smíška. Strašně hezky kreslí a doufám, že se jí nová škola bude líbit (i když je škoda, že o ni přijdeme).

Velice nadaný člověk a to všemi směry - myšlenkově, citově a esteticky. Vyšla jí nová škola, myslím, že si to hodně zaslouží. Kmen i oddíl o hodně přijde. Neznám nikoho, kdo by byl pořád tak vysmátý :-) pravý opak své sestry. S věkem se začala více projevovat, jako malá to byla taková tichá holčička, dneska žívá dračice, ale s vizáží andílka.

Aktivní, jen musí překonat občasný kopr. Snad se jí bude v Brně líbit.

Je na ní vidět, ža ji práce pro oddíl a kmen baví.

Je schopná vás vyfackovat a pak se diví, když jí to vrátíte. Citlivá až snadno zranitelná.

Jo, to kreslení fakt ujde :-) jen se někdy bojím, jestli chápe ty moje vtípky a nenaštve se.

Občas mi přijde moc usedlá, že se nedokáže odreagovat. Taky jí chybí „hroší kůže“ a velmi snadno ji zraníte.

Doufám, že chápe moje vtipy, protože je citlivá, ale správná. Naučil jsem se dělat vtipy „pro Elišku“. Tzn. nemůžu jí ze srandy říct, že je kráva :-)

.


George

„Moudrý blázen“ - chvíli neuvěřitelně naivní, pak zas malej Einstein. Zajímalo by mě, nakolik je ta venkovní jednoduchost póza.

„Geniální trouba“ - je dost v pohodě, ale občas má takový zvláštní otázky a připomínky. Třeba se řekne, že se jede vlakem v deset a on se hned zeptá, jestli se pojede tím modrým vlakem... Takové zbytečné, ale jinak je dost hodnej a správnej.

No, když něco řekne, tak aby si jeden rezervoval místo pod stolem.

Asi má rád jistotu, protože se dokáže zeptat na jednu věc i třikrát - ale občas se ukáže, že k tomu důvod je. Mívá asociace, které málokdo dokáže přežít s kamennou tváří.

Vidím v něm naději pro vlčata, je to programovej, když bude chtít, bude moc dobrý rover. Není to vůdce, to je super, alespoň se spolu nervem. Není hloupý, ale myslím, že se někdy šetří a moc nepřemýšlí a pak dělá hovadiny (třeba pere prádlo ve studánce :-)

Má v Osadnících sakra štěstí. Někdy se zdá trošku pomalejší, ale to on určitě jen hraje.

Je to velké vlče.

.


Kajman

Vzdálený, ochotný, někdy přívětivý a někdy méně. Přátelský (odměřený).

Prudce inteligentní. Zdánlivě flegmatik. Schopný, nadaný na pár věcí :-) Nepozorujeme známky náladovostí, nicméně trochu rozdvojenosti - jindy vtipný a zábavný, značně bláznivý a pak zase trochu zpátky.

Zajímavý člověk, rád si s ním povídám. Má velký vliv na kmen, na mladé rovery - dokáže nás motivovat a v klidu s námi je i přes velký věkový rozdíl.

Klidná síla - dokáže nenásilně motivovat ostatní. Umí se ale „zaseknout“ na nějakém názoru. Když ho člověk zná i s jeho chybama, je na něj absolutní spoleh. Zásadovej.

Je to totální flegmatik - teda tak působí už tou jeho chůzí. Připomíná mi jednoho mimozemšťana z pohádek. Nesnáším, jak pořád vyhrává piškvorky - asi je v tom fakt dobrej. Nemám s ním problém. Nesnáším ho za ty kočičky :-(

Jsem rád, že ho znám.

Hodně schopný introvert.

Na první pohled se zdá takovej tajemnej a přísnej, ale jináč, až ho poznáš blíž, tak zjistíš, že je úplně skvělej. Tak trochu flegmouš.

Taková „super kreatura“ - bez urážky :-) Myslím, že se s ním musí skvěle povídat... Dobře se směje a občas má dost dobrý hlášky. A je dost surovej s vycpáváním ve sněhu :-) Prostě Kajman je Kajman s velkým „K“.

Celkem v poho, asi největší intouš, kterýho znám.

.


Klaksa

Působí hodně namakaně a namistrovaně, ale dokáže se i bavit. Trochu moc upnutý a neodvázaný na můj vkus. Některé věci bere dost vážně.

Hodně si zakládá na tom, jak jej vidí ostatní. Dokáže vzít za práci. „Rozjížděč“ práce.

Dokáže vzít na sebe plnou zodpovědnost. Je to agrouš i když se v posledních letech změnil. Občas nemá smysl pro humor a strašně lehce se naštve, ale občas je s ním sranda :-)

Přijde mi, že mu oddíl spíš překáží, ale pomůže, když je třeba. Hodně lidí má na něj úplně odlišný názor, vůbec nevím proč.

Jako rádce dokázal dělat s družinou velké divy a schopnost ovlivňovat lidi správným směrem využívá i při vedení vlčat. (Nejen) skautský svět si vyžaduje sebevědomé lidi, jako je on.

Snad nespravedlivý - nehodnotí lidi podle povahy, ale toho, jak běhaj. Tedy tak to dělal dřív. Je nadanej na sport a vůbec ne na kreslení (v tom je můj pravej opak :) Vlčata ho hodně berou, což je super. Občas nespolehlivej.

Schopný, dokonce bych řekla, že umí být i zodpovědný, když ho člověk o něco poprosí. Bylo by fajn, kdyby přestal s tím frajeřením a dospěl, pak by byl úplně super, ve všem ostatním je fajn. Je upřímný, hodný a tak. Mohl by být fajn rover, kdyby chtěl na sobě pracovat, přiznávat si chyby a přestat zlehčovat důležité věci, uznávat ostatní rovery.

Dřív nic moc, ale teď je to bejk! A dobrej bejk. Občas je až zbytečně vážnej, ale když se odváže, tak je s ním fakt sranda. A je určitě docela schopnej.

.


Neggy

Moje celoživotní láska :) Btw: stal se jí proto, že je s ním legrace, dá se s ním a o něm vtipkovat. Je většinou přátelský a veselomyslný. Za něco ovšem stojí jeho mizerné nálady... Eh, je jak by se to napsalo.. „v poho“.

Někdy naprosto super, když má svoji náladu, je na zabití. Do věcí, pro který se nadchne, jde naplno.

Mám ho moc ráda. Je svým způsobem hodný a milý. Je určitě schopný, chytrý, ale... ale na jednu stranu je fajn, že je zábavný a vtipkuje... ale na druhou tak nedává lidem šanci, aby se k němu dostali blíž. Trvá to moc dlouho, než dokáže získat vážnější tvář a v kolektivu je neprosto nemožné si s ním popovídat.

Mám ho ráda - asi celá část dívek :-) Má svoje mouchy, ale většinou je fakt v pohodě - umí si udělat legraci i sám ze sebe - pro mě důležité, to každý opravdu nedokáže. Je hodně tvrdohlavý a cílevědomý, ale v dnešní době se to potřebuje :-) Je to zkrátka baterka - světýlko smíchu a každé škodolibosti.

Hodně vtipný, ale se skautingem to myslí vážně. Nenechá si nikdy nic vysvětlit, ale to už je prostě on.

Žije skoro jenom pro skaut. Dokáže se hodně za někoho obětovat. Nesnáším ho za to, jak mně nadává ráno, když jdu na autobus. I když nasadím úsměv, on se na mě podívá tak vražedně, že bych mu nejradši vypíchla ty jeho oči. V podstatě s ním nemám problém. Přijde mi jako dobrej kámoš, ale když má svůj den (jako asi každý) tak je nejprotivnější na světě. Doufám, že do budoucna budou převažovat dobré nálady nad depkami.

Z kmene má v ústech asi nejvíce hnoje, snad s k pracovitosti přidá i trocha slušnosti v místech, kde chybí.

Je to takovej skautskej gauner. Zdálky vypadá jako slušňáček, ale zdání klame. Potom člověk ale zjistí, že i když je to tak trochu gauner, tak žije jen pro skaut a myslí to sním vážně. Našel jsem v něm dobrýho kámoše.

Zvláštní, přesto ho mám dost ráda. Je s ním fakt srandy kopec, ale na veřejnosti bych se k němu neznala... :-)

.


Pudil

Podle mého názoru velice schopný člověk, ví, jak s námi jednat. Dokáže zpříjemnit chvilky strávené s kmenem.

Dokáže si udělat srandu snad ze všeho. Snad nikdy jsem si nevšiml, že byl na někoho sprostý nebo přímo naštvaný.

Občas mě dokáže překvapit těma jeho hláškama. S Viky je to zajímavá dvojka. Má strašně uspávací hlas a nedoporučuji mu dělat přednášejícího.

Má velký přehled v literatuře, filmech, hudbě,... Již přes 10 let jsou jeho články dychtivě očekávaný nejen zdejší čtenářskou obcí. Když je třeba, dokáže udělat z komára velblouda.

Mě fascinuje ten sarkasmus. ten nadhled řízlý vážností. Ten jeho rozhled a názory na věc.

Pro mě člověk s velkým „Č“ - časově velmi zaneprázdněný (studen + pracující) a přesto si najde čas si zablbnout s lidma, jako jsme my - opět mu vděčíme za vznik - jako i my jsme důležití, ale on byl tím jedním iniciátorem :-) Velmi sečtělý. Chce nás dostat z Města do velkého světa skautu (pro začátek stačí ČR).

Intouš na entou.

Pudil září (a vyčnívá) v každé společnosti, je hrozně inteligentní a mám ráda jeho humor. Když je proti vám zaujatý, tak jste nahraní.

Dokáže si získat členy, hodný, dospělý a nedospělý, když může. Je úžasné, že vkládá své úsilí do kmene a vůbec se snaží, aby se spousta věcí pohla správným směrem. Je připravený jít do různých akcí.

.


Terezka

Jemná, nad věcí, vůdčí, dospělá, bystrá, kritická. Určitě nadaná na hodně věcí. Dokáže být i hodně nepříjemná.

Občas až protivná jinak schopná, inteligentní a vtipná.

Usměvavá.

S Terčou jsme vlastně vyrostla. Ona je ta, která mě dovedla ke skautingu a na to jsem ji fakticky vděčná. Vždycky byla na mě hodná, ale už to není ta Terezka, která mi chrání zadek a stará se o mě. Už její přes 18 let a řídí si svůj život. Pamatuje si, kde co vrzne. Je fajn.

Upovídaná.

Udělá, co je potřeba - spolehlivá. Otevřená. Občas neupřímná.

Vždy milá holka - snad jí to ještě tohle století vydrží. Za pěkným vzhledem by asi málokdo ještě čekal její překvapivé návaly inteligence.

Když bych chtěl info o komkoli, vím kam jít ;-) Ne, jsi v klidu.

Duševně strašně silná, citlivá, ukecaná (ale kdo není).

Veselá a hodně ukecaná holka se zásobou historek vždy po ruce.

Milá, vždy usměvavá. Podle mě dokáže člověka podržet nad vodou, pomoci...

.


Tkáňa

Organizačně schopná a velice zodpovědná. Docela dobrá kámoška, ale občas dokáže naštvat. Určitě to ve skautu dotáhne daleko.

Takový „velký zvíře na ústředí“ :) tak si Tkáňu představuji za pár let. Nejen 1 z hlavních buditelů, který vytvořil náš kmen. Schopná organizace, zodpovědná, ale někdy to až moc přehání - taková paní učitelka, co nemá ráda děti a nerada se odváže.

„Tahoun z donucení“ - velmi výborná a schopná, když ji k tomu někdo dokope. Pomohlo by jí získat víc sebevědomí.

Rozdává dobrou náladu všemi směry.

Schopná, co se jí řekne, udělá. Zodpovědná, ale má hodně blízké osobní hranice. Myslím tím, že k sobě nikdy nebude příliš náročná. vůdčí, ale pouze co se týče autority nad lidmi. Může ve skautech hodně dokázat, potřebuje být u kormidla, ale zatím se mi nejeví jako typ vůdkyně (myslím funkci). Svým způsobem přátelská, někdy mě pořádně naštve.

Rád si od ní nechám poradit co se týče vlčáckých výprav. Hlavní legendovej u vlčat.

Tkáňa se nerada přizpůsobuje. U vlčat mně sedí dokonale. Prostě veliká matka, která je dokáže připravovat. Tkáňu mám ráda. Strašně se jí omlouvám za vyražený dech a nakopnuté ledviny. Když nemá svůj den, tak se k ním nesmíte přiblížit na krok. Je tajemná :-)

Dobrá kámoška, celkem v poho. Když má ale špatnou náladu, radím, udělejte kolem ní velkej oblouk.

Rázná, má dobré nápady, je šíleně pečlivá (vždycky si připravovala družinovky) a zodpovědná. Někomu se zdá, že je vážná, ale opak je pravdou.

Skvělá kámoška, mám ju rád a vážím si jí. Nezaslouží si to, co o ní ostatní občas říkaj... Vážná a má takový ty jemný vtípky...

Dost mě bije, kouluje, kouše, štípe, lechtá - devastuje... přesto ji mám vážně ráda. Myslím, že její nápady opravdu stojí za to.

.


Vařík

Výbornej kamarád, se kterým si dost rozumím. Umím s ním vytvořit dvojici o dobré spolupráci. Nevadí mu drsný podmínky, je totiž drsnej boy, kterého jen tak něco nerozháže. Cení si kamarádství a dokáže to dát dost najevo.

Výborně spolupracuje, na kmenovky chodí víc jak já :-) Makáč, kterej dokáže vykopat díru přes 2m pod zem. Výbornej skákač a zašívač, když chce. Na tábor brzy dorazí asi s traktorem - kdo by se v dnešní době s těma latrínama kopal ručně :-)

Fachman a lopata. Nad věcma příliš nepřemýšlí, ale rovnou je řeší.

Dost dobrej kámoš, chlap jak hora. Velice si s nim rozumím. Když si něco veme do hlavy, tak je lepší ho nepotkat.

V podstatě to, co jsem chtěla napsat (o něm), tak už všichni řekli. Je to fachman - makač. Prostě ta díra byla úžasná. Tenhle rok, jak jsem s ním ve styku na kmenovkách, tak jsem ho líp poznala. V oddílu na mě působil jako nenápadnej človíček.

Charakteristika: traktor, lopata, odstátý uši, svaly, dobrá nálada, vyrovnanost,...

H.C.C. Občas pomalejší, ale zato pracant. Dost ráznej a drsnej.

Fajn pracant, ale možná by mohl i vymyslet občas dobrý program, ale nevím jestli by ho to bavilo. Je to super člověk pro vlčata - umí to s nimi.

Je osobitý, ale moc ho neznám. Když někdo řekne „Vařík“, představím si jeho zlatý řetěz.

Jo, je dobrej, jen by nemusel být tak tichej.

Je to kurňa king. Dokáže dělat dobrou srandu, ale člověk k němu musí proniknout.

Vaříkovi přeju prsatou ženu, traktor a kupu stříbrnejch řetízků... :-) Moc ho neznám, ale bavit se s ním je o bránice :-)

.


Verča

Aktivní, s obrovskou hromadou nápadů, občas ale sedí jedním zadkem na deseti posvíceních.

Na stromě je dřív než kdekterý kluk.

Vždy se usměju, když se s ní vidím - vyzařuje z ní taková letargie - srší energií. Ale musím přiznat, že mě párkrát naštvala - přemíra vůdčího typu či přemíra aktivity.

Verča by dokázala přesvědčit i slona :-) Je fakt, že je to vůdčí typ, ale je to dobře, protože se dokáže leckde prosadit.

Má nejvíce zodpovědnosti, co jsem viděl. Dokáže dodržet slovo.

Myslím, že díky jejím vlastnostem k ní poválí právníka naprosto sedí - průbojná, cílevědomá, i když dost rozlítaná.

Má hrozně velkou schopnost něco dokázat. Může prakticky cokoliv, co si zamane. Vůdčí, cílevědomá, odvážná... Myslím, že je pro ni těžké sestoupit z těch výšin šílené aktivity, aby se dokázala přátelsky bavit s lidmi. Chtěla bych být taky tak schopná, ale nechtěla bych dělat tolik věcí najednou, potom je moc těžké všechny ty věci dělat pořádně. Ráda bych ji poznala v roli, kdy není u kormidla.

Verča je velmi průbojná a energická. Takovou holku bychom potřebovali v oddíle (i když klukům by se to moc nelíbilo).

A proč by se jim to jako nelíbilo? Taková good programová je k nezaplacení.

Je dobrá, ale v oddíle bych měl strach, že by do všeho kecala eště víc než já :) Ale to jsou spíš asi kecy a pomluvy. Nevím, ale mám ju rád, jako kámošku a je s ní dobrý blbnutí.

Být kluk, bála bych se jí :-)

.


Viky

Chováte-li se jako zvíře, máte velkou šanci, že nad vámi bude držet ochrannou ruku. Sestra setry Elišky. V některých věcech velice těžko ovlivnitelná.

Je to chameleón - optimista, pesimista. Je ale fajn, že si dokáže prosadit svůj názor a udrží si svoji myšlenku. Umí dobře organizovat věci a podle tábora soudím, že je pořádná. Vysoce inteligentní :-) To je fakt!

Podle mě je až moc starostivá, což se jí může i hodit.

Cholerik, který nesnáší nepořádek. Hodně mění své nálady, ale dá se to ustát. Opět jsme i jí vděční za vznik dalšího kmene.

Někdy není poznat, co si myslí. Uzavřená, zodpovědná, změny nálady.

Příliš všechno chce mít tip ťop. Vše dokonale připravené - pokud ne, začne být hodně nervózní a likviduje tím své okolí a přivádí ho do stavu „pěkně rozrušený“. O všem moc přemýšlí.

Takový světýlko, co občas zabliká. Co mi vadí je, že si neváží své sestry. Jindy k zbláznění kypící energií a veselostí - v druhé chvíli k zabití smutná. Unese hodně zodpovědnosti a myslí to vážně jak s kmenem tak s vlčaty - bílá šňůrka. Je obdivuhodná - bez keců - a částečně ji obdivuji. Ale je protivně puntičkářská a náročná.

Ví, co chce, myslím, že máme docela podobné názory. Nikdy by neporušila své zásady.

Tahoun, chytrá holka, tak trochu náladová.

Vegan! Jinak nic proti :-)

Je to moje všechno :-)

.


Wejdr

Je to kmenová stálice, on kmen neopustí. Za to si ho vážíme.

Je tichý, ideální společník (vždy vás vyslechne, nikdy vám neskáče do řeči...).

Na první pohled tvrďák, ale ve skutečnosti je velmi citlivý, i když trochu dřevo.

Má zálibu k filmu Hvězdné války, myslí si, že je Darth Wejdr. Trošku se straní lidí, říkává, že je osamělý.

Sport mu dělá problémy. Je tajně zamilován do Tkaničky (alespoň někdo).

Nemá příliš dobrý vkus oblékání. Nejmladší člen kmene.

Nepomlouvá, nedrbe. Udrží tajemství. Lehce se pro něco zapálí - má smůlu.

Je to kluk jako buk.
vytisknout autor: účastníci RZT vloženo: 27. 2. 2005 (Kajman) 22271x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

Rysi z oddílu Naděje
Seleska
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

rs a rg


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás