okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Den šestý - Čína

Celou noc nám pršelo a tak bylo probouzení trochu mokré. Ale naštěstí nepršelo a tak hurá na rozcvičku.

První program jsme opět věnovali odborkám a hlavně přípravě na zkoušky a podzimní závody. Jen Marťa měl jiný program, musel se balit. Měl jet na dovolenou a v dalším programu si pro něj přijel tatínek.

Druhý program přišla vyděšená Romi, že chtějí zatopit údolí u Tří soutezek, kde se nachází mnoho vesnic a jejich obyvatele odmítli upozornit a vystěhovat. Tak jsme se je vydali zachránit. Ale do území můžete pouze s oprávněním, které jejichž počty jsou omezené na dva pro skupinu. Samozřejmě se tam můžete vydat i bez oprávnění, ale to si pak nepřejte potkat strážníky. Ale děti jsou šikovné a tak se jim podařilo většinu obyvatel zachránit.

Po obědě jsme se vydali na rýžové plantáže jednoho místního obyvatele. Potřeboval vytvořit zavlažovací zařízení, které by přivedlo v tomto suchém období vodu k jeho rýži. Děti nejdříve spojily 35 plastových lahví za sebe, s jednou běhali do nedaleké studny pro vodu a tu do vzniklého kanálu vlévaly. Po chvíli, na konci kanálu opravdu vytékala voda.

Ve čtvrtém programu jsme si měli zahrát mezikontinentální turnaj ve Frisby. Ale opět pršelo, takže jsme místo toho, navštívili starou čínskou pyramidu, která ještě nebyla prozkoumaná a tak v sobě skrývala mnoho pokladů. Úkolem bylo projít co nejvíce políček a hlavně dostat se včas k východu. Nakonec se ven dostaly jen dvě skupinky ze čtyř.

V Číně je velice mnoho vzácných věcí, ale bohužel většina z nich nemůže za hranice. Takže jsme se pokoušeli v pátém programu tyto vzácné věci, jako je špendlík, hrneček nebo kolík propašovat přes celníky. Ti naštěstí mají omezený čas na kontrolování. Celý program pršelo jako z konve, takže jsme po skončení všechno rychle nanosili do sušárny, převlékli do suchého a honem spát.
Strážci údolí jsou neúprosní a hlavně, jsou úplně všude.

Tady se chystá dnešní oběd - knedlíky.

To je ale dlouhý kanál.

Předchozí:
Následující:
Zpět na hlavní článek
vytisknout autor: Dany vloženo: 27. 8. 2006 (Danny) 6018x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

skauti Vsetin
dýchánek
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás