okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Zahajovací oddílovka

Konečně je to tady. Od té doby co skončil tábor se netěším na nic jiného.

Scházíme se klasicky v 15:00, ale jen s PK, abychom doladili chystané akce oddílu na první půlrok. Za půl hodinky přicházejí dle instrukcí rádcové, teda oni ještě neví, že budou rádcové – i když silně tuší :).
Po táborových arénách, vlastních pozorováních a dlouhých diskuzích jsme se rozhodli že minimálně pro letošní rok povedou družiny tito skautíci: Xíkunka – družina Veverek, Pavlínka (Brian:)) družina Lišek, Pepa – družina Rysů a Pepíno družina Jelenů.
Nejdřív se jich samozřejmě ptáme, zda do toho mají chuť a odvahu, že to je práce a práce a práce, ale nenechali se odradit – naštěstí.
Stihli jsme si říct už jen pár slov o tom jaký by měl rádce být, s čím vším s námi mohou počítat a předali knihy určené rádcům z TDC (tiskové a distribuční centrum Junáka).
A už je tu 16:00 a před klubovnou se shromažďují davy – opravdu davy.
Vpouštíme to dovnitř a klubovna je okamžitě zaplněna – na pozvání přicházejí i staří členové oddílu – jak rád je tady vidím a zároveň mi je trochu smutno…

Klasicky představujeme celý nový pracovní kruh (viz. článek Vedení oddílu zahajuje) a ještě než přistoupíme k představování družin, tak věnujeme 10 minutek táboru. Ještě se vyplácí stopáče a slibují kartičky, nabízí xichtovník (velký obraz formátu A3 na kterém jsou tváře všech účastníků tábora) a hlavně se odhlasoval název tábora: Dej si voraz, Miraz :).

Ale první člen oddílu usedá na stůl před zraky ostatních a představuje se: jméno, záliby, škola, věk – potom už nezbývá než nasadit na hlavu kobouk bratra Šerifa a ten už sám dle své moudrosti rozřazuje jednotlivce do družin.
Než se takových 33 lidí vystřídá, to zabere pěknou chvilku, ale nakonec jsme to zvládli.
Byli jsme přerušeni vyhlášením celoročních výsledku IRON SKAUTa, ale o tom jinde.

Vypadá to, že družiny jsou se svým složením spokojení – asi ne všichni – jako vždy, ale myslím že letos hlavně díky těm táborovým arénám se nám podařilo vyhovět maximu lidí.
No uvidíme jak to bude klapat v budoucnu – rádcové jsou stále nadšení a trpělivě vymýšlejí termíny družinovek – v osmi lidech to jde těžko sladit při té spoustě kroužků – vždy to bude kompromis. Rozesmáli mě bráchové Tulisovi – Pepa rádce mi hlásí že všichni můžou v úterý jen Vojta že ne: „Vojto, co máš v úterý?“ „Fotbal.“ „Tak co to udělat v pondělí, Pepo?“ „To má taky fotbal!“ „Středa?“ „Tenis!“ „Čtvrtek?“ „Tenis!“ „Aha…“ No nedá se nic dělat, zkuste na tom ještě zapřemýšlet, termíny družinovek nemusí být definitivní. A následuje bratrská hádka o tom jestli taťka dovolí zrušit tenis nebo ne. No jsou to čísla – obzlvlášť Vojta – nechtěl bych ho pustit z oddílu…
Rádcové mi dopisují iniciály členů a termíny schůzek a postupně odcházejí. Zůstáváme jen s PK. Znaveně klesáme na židle – „uf, tak první schůzka je za námi – to nás je, co?“ Ale my si s tím poradíme!
Mějte se a nejdéle příští týden v 13:00 u klubovny, sraz na herně-výletové odpoledne – tam je prověříme v terénu.
Budoucnost oddílu - noví rádcové.

První zasedání oddílové rady.

Ještě že Teo rozumí řeči klobouku.

Kampak zařadí klobouk Vojtu?

vytisknout autor: Zdeny vloženo: 4. 9. 2004 (Zdeny) 8180x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

Filuv blog
Seleska
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás