okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Nováčkovské zkoušky

Po letošním přílivu nováčku bylo na čase otestovat, jak na tom jsou co se znalostí a dovedností týče. Protože Zůza, která vždy připravovala nováčky, už nefunguje v PK, tak jsme to letos nechali na rádcích a družinách. Jestli to bylo dobře či ne, se mělo ukázat v jedno dubnové sobotní mrazivé dopoledne.

Účast byla poloviční, ale protože ostatní nováčci měli řádné omluvy, tak jim bude dán ještě jeden předtáborový termín – stejně tak jako těm, kteří na první pokus neuspěli.

V tom mrazivé ránu jsme se sešli s PK u Mercedesky (která pořád ještě není naše – tam by se připravovaly nováčkovský – pěkně v teple u krbu) o hodinku dřív, abychom stihli nachystat trasu, která má prověřit znalosti a dovednosti nováčků. No možná jsem trochu přehnal to, že jsme se tam sešli s PK, protože Eliška přišla o čtvrt hodiny pozdě a Adam ještě daleko déle (a vůbec ho neomlouvá, že jel z Bobrové na kole). Ale hlavně přišli i někteří dobrovolníci z oddílu a rádcové, takže jim patří dík za včasný příchod a pomoc na trati.

Vyfáborkovali jsme trasu dlouhou tak přibližně 4 km a rozmístili jednotlivé úkoly a kontroly a rychle spěchali zpět k Mercedesce, kde se už scházeli nováčci.
Pár slov a mohl vyrazit první z nich – fáborky ukazovaly skvěle cestu, takže Filda zvládl rekord trati v super čase. O fáborkovém značení si své myslela Pipi, která se asi 3x vracela na start z různých stran…

Abych to zhrnul – gratuluji Pipi jako nejúspěšnějšímu nováčkovi, dále Nice, Mako, Marťovi, Ludvovi – kteří úspěšně splnili. Více se budou muset snažit Hanz, Škráňa a Filda, kteří si to pro úspěch zopakují. To ale není žádná ostuda, protože i jiné kapacity zvládli nováčkovskou až na podruhé, že? :)

Ale kdo chce v oddíle nějaký ten čas pobýt, tak se pár základních věcí holt musí naučit. Sice mi zalichotilo že Škráňa uvedla jako patrona skautů mě, ale uznat jsme to nemohli :) Uvázat šest základních uzlů nebo zorientovat mapu – to patří také mezi základy, které je třeba znát. Podle toho přece poznáte skauta – stejně jako při rozdělávání ohně, ve kterém naprosto exceloval Hanz – což je nebezpečná kombinace… on a sirky. Kdyby se mu tak dařilo při uzlování či zdravovědě.

No a i když vysvitlo sluníčko, tak jsme se v poměrně slušném čase rozešli k domovu užít si začínající víkend.
Ranní nástup u Mercedesky těsně před startem.

Ludva při rozdělávání ohně.

Oheň byl letos bezproblémová záležitost.

Slavnostní vyhlášení.

Více fotografií na fotogalerie.okenko.org

vytisknout autor: Zdeny vloženo: 13. 4. 2005 (Zdeny) 8230x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

dvojka Praha
dýchánek
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás