okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Zimní tábor - VI. den

Bulvaj – byl zraněn. To bylo to s čím jsme se dnes probouzeli. Vyšlo najevo že při nočním dobrodružství v jeskyni, dříve než Bulvaj zabil Matku, byl zraněn jejím jedem.

Okamžitě se družiny vydaly shánět protilék. A to nebyla lehká práce – nejrůznější úkoly vysoké obtížnosti musely být plněny a tak získávány jednotlivé ingredience pro protilék. Každá minuta hrála svou důležitou roli.
A tak se vysílalo semaforem na Obřím mostě – známém z předchozího roku sněžnou vichřicí, hloubily se tunely ve sněhu aby mohla být ingredience vylovena a spoustu jiných aktivit. Zvláště hloubení tunelů si zaslouží pozornost, protože prý to byla akce naprosto nevídaná. Ale slovy se nedá vylíčit, budete si muset počkat na záběry z kamery.
Oběd byl prý zvládnut v časovém limitu – Pájis a Miry, kteří převzali kuchyň po Mikym se nechtěli nechat zahanbit a svůj úkol zvládli.

Odpoledne nás navštívil bratr Šerif a postaral se o zábavnou a kulturní vložku, kterou si ostatní velice užili a s nadšením mi o ní vykládali. Jen program byl bohužel odsunut místo o plánovaných 15 minut o 40. Ale to se nedá nic dělat.

Alespoň byl Šerif svědkem, jak nás napadli Vendolové, kteří chtěli získat zpět sošku Matky, která byla jako trofej ulovena tu noc v jeskyni. Bitva, která se odehrála byla opravdu velkolepá a členové PK se shodli, že je jedině dobře, že jsem se zdržel v práci a neviděl jak se dělaly barikády ze stolů, kupily se matrace, lezlo se po střechách…
Prostě bitva jak se sluší a patří. Jen chudák Vojta moc nezvládl emoce, protože proti přísnému zákazu začal dobývat Vendoly přístupovou cestou ze střechy (zákaz byl vydán speciálně kvůli němu) a Teo mu následně zakázal účast v bitvě – což pro bojovníka jeho formátu je prostě obrovská potupa.
Důležité je, že soška byla ubráněna a Bulvajovi se podařilo zabít i mužského vůdce Vendolů – to byla poslední kapka. Po smrti Matky byl náčelník Vendolů poslední, kdo držel bojovou morálku. Bulvaj to dobře věděl a tak si nevšímal nikoho jiného než právě jeho. Ač ještě otupen jedem Matky, nehleděl na meče ostatních nepřátel a jediným jeho cílem byl náčelník. Velkou cenou za vítězství však byla Bulvajova smrt… A tak místo bezbřehé radosti z vyhrané války a z toho, že jsme pomohli vesnici zužované Vendoly – oč od začátku šlo, jsme se začali chystat na pohřeb.
Ten proběhl ve večerních hodinách se vší slávou a důstojností, kterou si tento výjimečný a velkolepý bojovník zasloužil. Byl pohřben do lodi i se svou ženou a společně jej odnesla voda tam, kde se s nimi jednou každý z nás shledá.

Následovala slavnostní hostina ve formě švédských stolů, která skončila těsně před večerkou.

Vojta dostal malou náplast na svou neúčast v odpoledním boji a byl jedním z těch, kterým bylo dovoleno spát v iglů. Řádil jako malý kluk a Teo říkal, že byl tak nadšený, že ani nemohl spát :).

Já ještě oběhl kolečko po marodech a měřil rekordy na teploměru, naordinovaly se nějaké léky a mohlo se zhasnout a spát. Jsem tedy opravdu zvědav, kdo z oddílu tento tábor odstoná. Doporučené vitamíny nemá téměř nikdo a je samozřejmé, že takováto akce je pro organizmus, zvyklý být doma bez většího pohybu, velice náročná. Snad to tedy dopadne dobře.
Tak dobrou poslední táborovou noc!
Mezi poryvy větru na Obřím mostě se Xík snaží vysílat semaforem zbytku družiny.

Xík se nám při prolézání tunelem trochu protáhla - ještě že se jí podařilo najít část ingredience pro protilék Bulvajovi.

Takto vypadala Čegi po půlezu tunelem - více bude na videu.

Trojka při plnění úkolů.

Malá kulturní vložka.

Ale po Šerifově programu se už rozhořel boj s těmito vendolskými obludami. Při pohledu na ně stydne krev v žilách.... - myslím že hlavně panu správci by ta krev tuhla opravdu dost.

Barikády jsou základem obrany vesnice.

Osobní strážce naší relikvie - ta bude prodána panu Wolfovi.

Oddíl sedí v kruhu, po jednom vypravují svůj nejhezčí zážitek z tábora a potom podle vlastního uvážení napalují svíčku dalšímu kamarádovi, který bude pokračovat v mluvení.

Bulvaj je nesen do lodi, která jej poveze na jeho poslední cestě.

Loď vyplouvá....

Slavnostní hostina trochu uvolnila smutnou a napjatou atmosféru. Bulvaj zemřel při plnění úkolu - tedy v boji, tak jak si vždy přál. A nechtěl by ať se pro něj truchlí.

Zatímco se Vojta nemůže nabažit toho že smí spát v iglů...

Bája by se měla naučit držet teploměr. Až na třetí pokus jsme jí odhalili teplotu.

Předchozí:
Zpět na hlavní článek
vytisknout autor: Zdeny vloženo: 25. 2. 2005 (Zdeny) 6017x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

dvojka Praha
teepek
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás