okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Den sedmý

Legendový příběh zimního tábora, provázený spoustou zábavných programů a her, včera skončil. Poslední den našeho jarního dobrodružství strávíme tak jako vždycky balením, úklidem a cestou zpátky domů.

Vstali jsme pro jistotu normálně v sedm, abychom všechno v klidu a pohodě zvládli, dali si snídani - poslední společné jídlo, vyfasovali balíčky s jídlem na cestu a šli jsme si, nepochybně se smutným pocitem, že se tábor nachýlil ke konci, sbalit své věci. Někdo byl sbalen dříve, někdo později, ale i ten nejrychlejší se nenudil, protože ihned dostal nějakou úklidovou práci. Opět se projevilo, jak komu na oddíle záleží a kdo je nefalšovaným skautem. Zatímco někteří pilně zametali a vytírali, i když už toho přetím udělali víc než dost, jiní neustále utíkali od zadané a nesplněné práce. Ale to je klasika, se kterou, bohužel, asi už nikdo nic neudělá.

Přesto, že mnozí dělali, co mohli, dostali jsme se do časového skluzu, a tak jsme se po skupinkách vydali na velmi rychlou a ne úplně krátkou cestu na vlak. Zbylo nám na ni o třetinu méně času, než kolik nám trvala cesta tam, a navíc jsme s sebou vláčeli ještě spoustu pytlů s odpadky a progrmaový i provozní materiál (který nám sem dovezl pan Trödler autem). Celí uřícení jsme ale naštěstí přišli na nádraží včas. Projevila se výborná týmová spolupráce, když první, kteří dorazili k vlaku okamžitě shodili svůj náklad a batohy a vyběhli zase zpátky, ulehčit těm posledním.

Nastoupili jsme do vlaku a vyjeli jsme. Cesta uběhla za veselé konverzace, i když byla možná trošku tišší než ta, kterou jsme absolvovali před sedmi dny. Humor však nedojde nikdy. Zvlášť nás rozesmál Horník, který na můj vzdech "Já už se taak těším, až se naložím do vany..." odpověděl s vážnou tváří: "A já se taak těším, až se naložím do bahna!".
No jo, na oddílových akcích nikdy podobné poznámky nechybí - taky proto člověku ty akce vždycky tolik zvednou náladu.

Další zimní tábor v histori oddílu je za námi, ale oddílový život tím nekončí - do konce toho skautského roku nám zbývá spousta výprav, menších akcí a jeden velkolepý letní tábor. Rozhodně je na co se těšit!
Existují přátelství, o kterých je rozhodnuto v nebi, ale existují na zemi - Naděje...

Předchozí:
Zpět na hlavní článek
vytisknout autor: Braen vloženo: 17. 6. 2008 (Pavla) 4992x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

Filuv blog
teepek
korálky od Kajmanky
fotoreklama
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás