okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Zahajovací oddílovka

a máme to tu zase – září. Znamená to sice definitivní konec prázdnin a začátek školy, ale také naštěstí začátek nového skautského roku – což je pro mnohé jediná náplast na tesknění po ukončených táborech.


Letošní příliv nováčku je dost vydatný a tak byl trochu problém je rozdělit do družin, ale nakonec se podařilo. Zda úspěšně nebo ne to se ukáže až časem. Jako každoročně to bylo samozřejmě obrovské dilema, ale vyhrála touha nerozdělovat staré družiny a myslím že hlavně Lišky to ocenily.
Každopádně s 13 nováčky se počet členstva v oddíle zvýšil na 35, ale než začneme panikařit můžu vám důvěrně sdělit že dost z nováčků se na oddílovku nedostavilo a u některých je předpoklad že tak do budoucna ani neučiní, takže Rysů pravděpodobně jedenáct nebude.

No ale dost řečí a k zahajovací oddílovce.

Účast nebyla nejvyšší a to také díky tomu že je v poslední době velkým trendem vyrážet na dovolené v době končící letní sezóny. Nechápu sice jak je to možné když začíná škola ale to je problém asi ředitelů škol a né náš.

Všem příchozím (teď už vážně čistě k oddílovce) byly před klubovnou zavázány oči a tak následné usazování na místa a představování proběhlo pouze po hmatu a sluchu. Docela zajímavé nejdříve vnímat nový kolektiv sluchem než zrakem…….

Po představení celého oddílu jsme s pomocí nových roverů vyprovodili družiny do oddělených místností a ony se začaly seznamovat. Nejdříve zjistit kdo že v družině vlastně je, zvládnout je vyjmenovat, zjistit jaké jsou jejich záliby, co od skautování očekávají atd.
U Lišek ani Veverek to nebyla dlouhá záležitost, protože obě družiny obdržely po jednom nováčkovi. U Lišek je to Danča (pro PK – Danča – pamatujte si to !!! :)). A u Veverek Míša – Šnek, Šrek a tak různě.

U kluků to bylo na dlouho, to se dalo čekat. Obzvlášť když nováček Dosty přišel o půl hodiny déle a suveréně se začlenil mezi Lišky s prohlášením že byl u kámoše. To by se mu líbilo. Převelen k Jelenům – pod Pepína – ten mu to trpět nebude – tedy jestli kamarád nepaří počítačové hry……

No u klučičích družin to bude vůbec letos zajímavé a hodně bude záležet na rádcích jak si tak početné družiny ukočírují. Každopádně bylo nutné na už řádně pokračující oddílovce upozornit všechny že rozdíl mezi vlčatama/světluškama a oddílem je značný.

Nováčci dostali pohov při hlasování o názvu tábora – i když někteří měli sto chutí nám jej odhlasovat. Teo dále předvedl svůj grafický um a poslal dokola xichtovníky a táborové či extremácké kalendáře – pěkná dílka. Jen ten xichtovník mi letos přijde – řeknu zajímavý – jak Teo prohlásil :). Tedy že se tam snažil dát zajímavé fotky PK – to bezesporu :).

Nezbývalo než si nadiktovat pár nejbližších akcí a propustit družiny ať si domluví termíny družinovek. Snad se podaří všechny kroužky a záliby všech členů sladit dohromady.

Tak se mějte všichni hezky, nový rok nám začal, tak s chutí do něj.

P.S. abych nezapomněl – název tábora je Tábor prostě furt. Bohužel vyhrál „těsně“ nad variantou Tábor vednevnoci. Ale demokracie je demokracie. A doufám že z toho názvu si každý vzpomene na Atlantidské dny a dny :).
Chumel členů před klubovnou - na opravené Malé uličce.

Zavázané oči - podmínka vstupu do klubovny.

Jeleni za pomoci koordinátora Adama plní seznamovací úkoly. Mimochodem všimněte si jak je skvěle uklizená půda - díky Mirymu, Tesákovi a tuším že ještě někomu.... Dík.

Tak touto fotkou zvyšuju čtenost článku a druhořadě jsem chtěl ukázat jak si mako prohlíží táborový kalendář :)

A máme tu novinky ve vzhledu. Konec prázdnin přiměl celou řadu ke změně účesu. První je odcházející rover Jack....

Více kladný bodů získal Teo - taktéž dočasně odcházející - a to na studia - hodně štěstí.

A závěrem další změna účesu - myslím že zdařilá - Máčka. Maky dej prosím Teovi a Jackovi číslo na Tvou kadeřnici :).

vytisknout autor: Zdeny vloženo: 9. 9. 2005 (Zdeny) 5979x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

dvojka Praha
Seleska
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás