okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Zrození

Přinášíme článeček o natáčení prvního filmu od mladých roverů z čerstvě založeného roverského kmene. Film nese název Zrození. Film byl zrealizován pro soutěž Polibek múzy. O tom, jak natáčení probíhalo, co se dělo a kdo to vše vymyslel píše Císi.

Asi bych měl začít tím, jak nás to napadlo. Řekl nám o tom Pudil na 1. kmenovce, když jsme surfovali na internetu. Jo, tak moc držíme krok a tím moderním pokrokem techniky. Řekl bych, že zpočátku to nejvíc nadchlo mě a potom naštěstí i Tkaničku, a té se už každý bál říct ne. Jo, asi bych měl vysvětlit vám, nezasvěceným, o co vlastně šlo. Takže, šlo o několikátý ročník celostátní skautské soutěže Polibek múzy. Soutěží se v několika uměleckých kategoriích, mimo jiné i v natáčení krátkých filmů do 20 minut. Teď zpátky k filmu. Poprvé jsme se sešli jeden páteční večer v klubovně. Moc lidí nepřišlo a nakonec tam zůstala Tkanička, Eliška a já.

Po dvou hodinách jsme došli k vítěznému závěru: kameru nám půjčí Zdeny, Tkanička bude hlavní kameraman, hlavní a jediný režisér a hlavní scénárista. Hlavní role obsadí Eliška a já. A taky jsme se pasovali na pomocníky hlavního scénáristy. No a hned se nám pracuje lépe, když máte víc hodností než ostatní (aspoň u tohoto filmu). A o co půjde? Božstvo si k sobě povolá 2 zatím normální lidi (Julia Roberts, Brad Pitt) a vysvětlí jim jejich příští úlohu na zemi – stanou se prvními skauty a společně založí první kmen, který stvoří moderní skauting. Když jsem měl víc hodností, jak jsem již zmiňoval, tak jsem Brada prsknul do vedlejší role. Eliška to udělala s tou konkurentkou stejně. No, chce to mladou krev…

První scény jsme měli v plánu natáčet už v neděli večer, ale problémy s kamerou a hlavně s kazetou do ní. Nakonec, když jsme zjistili, že se natáčet opravdu nebude, sedli jsme si a sdělili si nové drby a všechny jsme alespoň pomluvili.

Druhý den v pondělí (byly prázdniny) to konečně vyšlo. Sraz byl už v 9 00. Přišel i Brad i Julia. Natáčení jako takové šlo už bez problému. Tkanička to všechno ošéfovala. Do dvou odpoledne bylo všechno hotové, kromě scény s božstvem. Ta se natáčela nejdéle (od 7 do 10 večer), ve filmu je nejkratší, ale zároveň nejefektnější. Po natáčení se musel celý materiál sestříhat, přidat efekty a naaranžovat hudbu. O to se postaral Piškot. Tkanička byla u toho s ním, aby mu poradila, jak by to mělo vypadat.

Herci: Eliška, Císko, Viky, Džordž, Zuzka, Piškot, Teo, Negáč, Čita, Vařík, Leoš Mareš, Miky, Klakson a Brad Pitt a Julia Roberts (ti dva měli dost nevýrazné role).

Určitě bych chtěl poděkovat za celý kmen Piškotovi za sestříhání filmu, Zdenymu za to, že nám půjčil kameru a Tkaničce za to, že měla trpělivost s našema hvězdnejma manýrama.
Zeus s pomocnicemi rozhodli o údělu.

A tak první dva skauti vyráží dolů na Zem.

A mezi obyvateli začíná lov použitelných objektů.

...pátek 16:00, Malá 194...

vytisknout autor: Císko vloženo: 2. 11. 2004 (Klakson) 7700x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

dvojka Praha
rovernet
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás