okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

IV. táborový den

Tak tu máme první táborový víkend. Je to ostuda, že máme zdokumentované pouze první tři dny, ale nenapadlo mě, že bude se zdravotničením tolik práce. No, zkusím dopsat dny minulé co nejdříve.

Takže naposledy jsme se rozloučili pozdě v noci po noční hře, kde byl úspěšný jen málokdo.

Ranní vstávání bylo tedy o něco horší, ale nakonec se podařilo vysoukat se ze spacáku všem, a tak první věcí bylo zkontrolování místa, kde ty proklaté Zaklínačské karty ležely. Nikdo nechtěl věřit, že by byl takový slepoun a nevšiml si jich. A to byl mlýn na vodu Xíka a Tuldy.

V prvním programu byl opět trénink lakrosu – trénovaly se střely na bránu a dost lidí bylo úspěšných. Už se těším na mezidružinové boje, které nás už co nevidět čekají.

Když za mnou přišel Adam, že má program v řece, měl jsem sto chutí mu zaťukat na čelo – vedle stojící násadou od krumpáče a potom jsem mu doporučil, ať se jde vykoupat do bahňáku. Přišel s tím, že mu stačilo ponořit tam ruku a už bez diskuzí přesunul program do lesa na cestu, která symbolizovala řeku. Neodpustil si ovšem to, že vyhnal oddíl do plavek – ty přece do řeky patří. Družiny probíhaly, tedy brodily se řekou stále dál a dál a získávaly lístečky, vystupovaly na ostrovy a bojovaly z obou stran s armádami – na jednom břehu s armádou, která byla proti královně Meve a druhou, která byla proti. Nakonec jsme se přidali k té královnině a zachránili jí před protivníky. Celou dobu, kdy se putovalo řekou, byli všichni ostřelováni šiškami a pouze jeden z družiny měl štít, kterým chránil ostatní. No naběhali jsme se dost a dost – což bylo výhodou, protože někteří se k běhu ne a ne odhodlat a spíš to vypadalo, že strážcům předvádějí módní přehlídku – počet jejich zásahů byl pak pochopitelně vyšší než třeba u Vojty nebo Pepy, kteří vždy řekou jen prosvištěli.

Oběd si už opravdu nepamatuju, ale určitě byl výbornej :).

Třetí program byl ve znamení velké bitvy o most. Dorazila spousta roverů a rangers, kteří posílili armádu nepřátel a tak to byl boj opravdu tuhý – meči, hadrakoulemi i holýma rukama. Most byl úspěšně získán, ale pozůstatek po bitvě byl znát na návalu před zdravoťákem poté, co jsem se vrátil s Maky z nemocnice s malíčkem v dlaze.

Uklidnění přinesl program „KLUBY“. Těch bylo celkem šest se samými zajímavými náměty, že bylo těžké vybírat. Začneme netradičním klubem ne příliš tradičním pro tábor a tím je počítačová grafika pod vedením Tea, dále hudební klub – Aty, fotografický – Tesák, výcvik přežití v přírodě – Adam, gymnastický – Císko, přírodovědný-pozorovací – Miky a toť vše. Oběhl jsem jednotlivé kluby a musím říct že úroveň je hodně vysoká i když některé technické vymoženosti mi moc nesedí – tedy na tábor, ale prostě je pokročilá doba a když je to pro dobrou věc…

Večerní program byl znamení „dluhů“ z minulého skautského roku, vyhodnocovala se totiž logická hádanka – Sam Loyd. Tuším že správně ji po tolika týdnech nevyluštil nikdo.

A jakmile se setmělo, vyrazili jsme na kopec pozorovat hvězdy. Tesák ukázal nejzákladnější souhvězdí a my se je snažili rozpoznávat.

Dobrou noc.
Všichni se přesvědčují jak blízko od zaklínačských karet byli...

Zuřivé bitvy o most.

Lakros - tréninková střelba na bránu.

Vrcholný program večera - POVINNÉ (jinak by nebylo možné tuto fotku udělat :)) mytí nohou.

Předchozí:
Následující:
Zpět na hlavní článek
vytisknout autor: Zdeny vloženo: 19. 8. 2006 (Zdeny) 6692x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

skauti Vsetin
teepek
korálky od Kajmanky
fotoreklama
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás