okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

VII. táborový den

Lacros se nám už docela daří a první programy s tímto sportem jsou stále více atraktivní.

Bohužel na týmy má vliv množství kryplíků, kteří nemůžou hrát a tak u některých individuí dost stoupá střelecká statistika – třeba u Pepína. No uvidíme jaké budou statistiky po finálovém zápase.

Protože je Tulda jeden ze zájemců o působení v pracovním kruhu oddílu, připravil si pro oddíl hru, aby programové přesvědčil, že má co nabídnout. Za jeho asistence jsme se ocitli na Divokém Západě, z greenhornů se stávali stále lépe vyzbrojenými bojovníky, kteří stejně ale bojovali o životy a ztráceli je. Oddíl se docela vyřádil, jen prý trochu složitá pravidla, ale to ze začátku tak bývá. Každopádně, díky, Hombre!

Ve třetím zkoušel Adam nějakou Lest s medailonem, ale absolutně netuším jak to dopadlo. No třeba si to někdo po táboře při čtení těchto řádků vybaví. Co si ale pamatuju zcela jistě, že družiny po návratu tvrdily že je chce Adam totálně odrovnat – takže docela vorva. Zajímavé na tom je že si stěžovaly pouze první dvě družiny a Veverky s Jelenama, dorazivší po 40 minutách, dlouho po konci svačiny, byly v pohodě. Protože se jich Adam nemohl dočkat, vyrazil jim naproti a hle, copak neviděl: Ludva úslužně předává šifru Veverkám, nikde ani stopa po družinové konkurenci, vycházkové tempo, klídek, smích, pohoda – proč se kvůli hře nervovat a snažit, že? Po tom co svorně dorazili a byli vyslechnuti, jsme je prohlásili za vinné z porušování táborového řádu a zrušili pro ně následující programy, dokud nenachystají fůru dřeva po stanovenou rysku.
Proto byla v klubech atmosféra více než rodinná – pár lidiček u Atreie, Pavlínka s Hombrem na počítačové grafice a Mono u Tesáka na focení.

Večerní program byl pojat volněji, nějaké to zpívání a potom se vyrazili trochu biologovat (nebo že by bioložit?). Na dvou místech v lese se mezi stromy roztáhla bílá prostěradla a z jedné strany se nasvítila světlem. Toto je běžná praxe všech entomolgů specializujíc se na noční hmyz. Bílá, nasvícená plocha měla přilákat spousty můr, nočních motýlů a jiné havěti, ale asi byli ten den příliš unavení nebo se jim jen prostě za skautama nechtělo, výsledek byl žalostný – ještě že komáři ještě nespali a podařilo se vzbudit pár mravenců :).
Po této zkušenosti zalezl oddíl do stanů a těšil se po dlouhé době na pořádné vyspání – zítra je přece neděle – vstává se o hodinu déle!
Ticho noci pak už rušily pouze hlídky, předávající si noční strážení.
Lacrosová gólmanka Eliška je ostražitá.

Císko nám na tábor zavedl nový trend a tak si všichni myli vlasy jak o život, kdykoliv to šlo :)

Oblíbený Attyho hudební klub s víkendovou návštěvou Kajmanem.

Dnes nám odpadla Baruška, když se ptala zda není ve zdravoťáku něco na zimu - prozatímní táborový rekordman - teplota 39,5 C - doufám že nebude překonána. Jedna bezesná noc stačila.

Předchozí:
Následující:
Zpět na hlavní článek
vytisknout autor: Zdeny vloženo: 29. 8. 2006 (Zdeny) 6404x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

Filuv blog
teepek
korálky od Kajmanky
fotoreklama
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás