okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

POLSKO 2001 (2)

10. 2. 2001 - Pokladnička

Dnešním dnem jsem se rozhodla pokud to alespoň trošku půjde jet o prázdninách na 7-14 dní na kolo. A protože takový výlet něco stojí rozhodla jsem se dne 10. 2. založila sbírku Expedice Rakousko 02 a nebo Na skříň v našem pokoji jsem dala pokladničku, kterou mi darovaly spolupracovnice z pensionu. Pod pokladničku byl seznam, kam jsem si zapisovala, kdo mi přispěl. Takže teď mohu úplně přesně říct, že první byla sestřička Lenka 5 Kč, druhý Zdeny 0,20 Kč (deseťáky jsem nesbírala, ale Zdeny byl jediná vyjímka).

14. 6. 2001 - Kdo ví víc?

Už je to pár týdnů co jsem se rozhodla změnit trať z Rakouska na cestu k Baltskému moři. V současné době sháním zajímavosti o Polsku. No musím konstatovat, že je to síla. Na internetu jsem moc nenašla a v knihovně jen jednu knížku, kde jsou informace spíš pro historiky (data, jména, ale jinak nic moc). Další možnost, kde nalézt nějaké gut knížky se mi jevil kabinet zeměpisu. Po domluvě s paní učitelkou Janíčkovou jsem do této místnosti vnikla, prohrabala všechny police, ale bohužel opět nic nenašla. Další možnost jak sehnat informejšn je skautská ventilačka. A tak sedám k internetu a píšu zprávičku. Konečně, alespoň na chvíli svitla jiskra naděje, že někde něco seženu Jíťa a Verča dostaly skvělý nápad zeptat se v cestovní kanceláři, Miky se podívá v Praze v knihovně, Mládě mi půjčí mapu Polska no uvidíme jak to dopadne!

18. 6. 2001 - Výměna pláště

Dnes jsem vyměňovala plášť na kole. A víte jak dlouho mi to trvalo? No to raději nechtějte vědět jinak by jste začali pochybovat o mém technickém nadání . Ale po této zkušenosti jsem usoudila, že pokud někde píchnu tak ... to budu muset spravit nebo kolo hodit do příkopy a nebo hledat pomoc u polských domorodců. Jinak v cestovní kanceláři mě nabízeli informace o Španělsku, Itálii, Řecku ale o Polsku, že bohužel nic nemají.

20. 6. 2001 - Výpis

Dnes byl můj šťastný den, došel mi výpis z BÚ nejsem na tom tak špatně takže během týdne navštívím Radňovice, přesněji opraváře Tomáška a dám kolo trochu do pořádku.

21. 6.2001 - Bankomat

Celý den jsem se těšila jak si nechám opravit kolo, jak si objednám bágly na kolo jak bude mít pěkný nový řetěz a ... A tak jsem se odpoledne vydala k bankomatu. Vtípek však spočíval v tom, že bankomat mi nechtěl vydat moje ušetřené peníze. Začala jsem pátrat po příčině, proč mi tento přístroj nechce vydat dva pěkný modrý papírky s třemi nulami na konci. Příčina byla zjištěna po příchodu domů. Dne 20.6. ve večerních hodinách jsem byla již tak pracovně unavena, že si spletla řádky na výpisu z BÚ a místo.. Kč jsem měla zůstatek .. Kč. Takže mi opět spadl hřebínek a s větou: Jo, jo změna je život jsem nikam raději nejela.

2. 7. 2001 - Návštěva u doktorky

Tak je skoro měsíc před odjezdem a já jsem navštívila paní doktorku Strížovou. Která mi radí na cestu šumivé Calcium a tablety Magnesia. Na otázku: Paní doktorko a nemohlo by to Magnesium šumět taky jako to Calcium? Doktorka se na mě podívala a říkala: Míšo, pokud chceš, aby Magnesium šumělo musíš si zajít na psychiatrii. No usoudila jsem, že to se mnou není až tak špatné a že psychiatrii navštívit nemusím. Zdeny mi slíbil, že mi půjčí nářadíčko na kolo Hurá Pepa mě možná půjčí brašny Doufám Brácha slíbil, že mě odveze autem na hranice Uvidím

12. 7. 2001 - Už mám batohy!!

jo, jo změna je život Pepa ani Šerif mi nemohou půjčit brašny a tak paní Marková z Radňovic kontaktuje kamarádku, která je od té lásky a batohy mi na pár dní půjčí (jak se časem dočtete batohy mi zůstanou již na pořád).
Author Kinetic dojel bez problémů až k Baltu

Následující:
Zpět na hlavní článek
vytisknout autor: Pubu vloženo: 18. 10. 2003 (Mládě) 11849x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

Filuv blog
rovernet
korálky od Kajmanky
fotoreklama
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás