okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Svojsíkův závod 2007

Bylo asi 14:45 a skauti se pomalu scházeli na vlakovém nádraží. Nálada byla kolísavá, nervy pracovaly. Máme šanci vyhrát, či ne? Za chvíli si na tuto otázku nikdo nevzpomněl, jelikož přijel vlak. Rozjeli jsme se směr Jihlava. Zanedlouho jsme vystoupili na zastávce ve Dvorcích. Tam už na nás čekal pán, který nás dovedl na místo, kde se zítra bude konat Svojsíkův závod. Když jsme dorazili na místo, pán se s námi rozloučil a vrátil se zpátky. Před námi se krčila maličká chatka, u které jsme měli přečkat noc, až do zítřejšího závodu. Večer se pomalu, ale jistě blížil a tak nám nezbývalo nic jiného, než začít se stavbou přístřešků. Moc místa tu nebylo, ale nakonec všichni bez problémů svůj přístřešek postavili. Když jsme se zabydleli, začala oddílovka. Mluvilo se hodně o nováčkovské zkoušce, nováčcích, docházce atd … A na závěr jsme dostali trochu informací, co se týče zítřka… Nakonec jsme oddílovku ukončili a každý byl šťastný, protože v přítomnosti „komoušů“(komárů) to bylo k nevydržení. Následovalo něco jako osobní volno, každý si mohl dělat co chtěl. Většina oddílu šla hrát fotbal a ten zbytek hrál floorball, nebo se procházel po okolí. Už se celkem stmívalo a tak nám nezbývala jiná možnost, než jít spát. Nepršelo, a tak skoro všichni spali venku.

Když jsme se ráno probudili, bylo ještě celkem brzo, ale nikomu se už znova do hajan nechtělo. Jakmile se vzbudil i pekáč, začaly družiny sklízet plachty a balit se. Družiny se ještě stihly psychicky připravit na závod a už se sjížděli pořadatelé a chvíli po nich i ostatní družstva.

ZÁVOD…

Shromáždili jsme se do nástupu a vyslechli jsme si pokyny od pořadatelů. Potom si rádcové šli vylosovat startovní číslo. Tento závod má kruhový systém, to znamená, že jsme se pohybovali ze stanoviště na stanoviště. Rádcové se vrátili s čísly: Lišky - 6, Veverky - 7, Rysi - 4, Jeleni - 2.
Pod velením jednoho rovera, jsme se všichni sbalili vyrazili na místo, odkud budeme všichni startovat. Za-nedlouho jsme byli na místě. Ještě jsme si stačili popřát mnoho štěstí a vyrazili jsme. Za 10 minut už museli být všichni na svých stanovištích.

LIŠČÍ POCITY PŘI ZÁVODĚ…

Když jsme dorazily na 6. stanoviště měly jsme ještě spoustu času. Na tomto stanovišti jsme musely vyplňovat testy. První test byl dějepisně-zeměpisný, tento test vyplňoval každý sám a druhý test už vyplňovala družina dohromady. Po splnění úkolu jsme se přichystaly, abychom mohly co nejrychleji vyrazit. Cestou jsme se trošku ztratily, ale štěstí stálo při nás, a tak jsme se zase rychle našly.

S menším zdržením jsme dorazily na 7. stanoviště. Naším úkolem bylo projít kolem feťáka, který se nám snažil vnutit drogy. No a my jsme si každá musela připravit výmluvu, abychom si ty drogy nemusely vzít. V tomhle úkolu jsme celkem obstály.

8. stanoviště-lávka : Naštěstí jsme lávku dělat nemusely, i když jsme ji celkem trénovaly. Přes řeku byl pokácený strom, takže ho stačilo přejít na druhou stranu tak, aby se nikdo z družiny nenamočil. Na druhé straně jsme byly celkem rychle. Byly jsme šťastné, že nikdo nespadl a že jsme všechny suché. Ale byl zde takový malý háček. Jak se dostat na druhou stranu? Byla jenom jedna možnost, přebrodit řeku. Tak jsme si vyhrnuly kalhoty a hurá do ledové vody. Řeka byla trochu hlubší a tak jsme byly skoro všechny mokré.

1. stanoviště-zdravověda : Když jsme přišly na stanoviště, rozdělily jsme se do tří skupin: Bája + Janča, Terka + Danča, Meli. Vylosovaly jsme si kartičky. Bája a Janča měly dělat závěs pro zlomenou ruku, Terka s Dančou měly popálení a já bezvědomí. Za zdravovědu jsme dostaly velkou pochvalu a plný počet bodů…(ještě, aby ne… takové zdravotnice :D.

2. stanoviště-třídění odpadu : V ohraničeném poli byly poházené odpadky různého druhu a my jsme je musely správně roztřídit do kontejnerů. Tento úkol jsme také celkem zvládly.

3. stanoviště detektivní příběhy. Na stanovišti jsme dostaly tři příběhy, které jsme musely vyřešit. Dva jsme vyřešily snadno ale ten třetí nám dal hodně zabrat… Měly jsme spoustu možností, ale bohužel ani jedna nebyla správně. Dostaly jsme poměrně dost bodů, tak jsme byly rády.

4. stanoviště-orientace : Orientace kámen úrazu… A podle toho to taky vypadalo. Měly jsme různé úkoly, něco jsme zvládly, ale něco ne… Bodů jsme nedostaly tolik, kolik bychom si představovaly, ale nevadí.

5. stanoviště jízdní řády. Po lese byly dány jízdní řády. My jsme dostaly různé spoje které jsme musely najít. Nenašly jsme jen jeden… Byly jsme móóóc spokojené.

Tohle stanoviště bylo poslední. S rovery z tohoto stanoviště jsme došly zpět do tábora. Závod ještě nebyl tak docela za námi. Ještě nás čekaly brány-ale až po svačině. Najedli jsme se a odpočívaly jsme. Teda alespoň holky. Kluci opět hráli fotbal. Asi za půl hodiny jsme si zase nastoupili do nástupu, abychom se dozvěděli více o dalším průběhu závodu. Teď nás čekaly brány. Našim úkolem bylo splnit různé úkoly, které byly zaměřeny na manuální zručnost, logiku a fyzickou zdatnost. Každý člen z družiny šel na jiný úkol… Toto jsme taky zvládly…

VYHLÁŠENÍ

Rozhodčí už věděli výsledky a tak nebylo na co čekat. Všichni byli nervózní, nikdo si moc nevěřil, že by vyhrál. Nakonec to skončilo:

1. místo- Lišky a Rysi
3. místo- Veverky a Jeleni

Jsme šťastní.....:D
vytisknout autor: Meli vloženo: 17. 5. 2007 (Meli) 7800x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

dvojka Praha
dýchánek
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás