okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Pisálek - Zulu

Oddíl sedí kolem táborového kruhu a čeká kdo z nich si bude moci na své nahrdelníky přidat další dřevěný korálek, coby symbol složené osobní zkoušky – Krobotovky.
Krobotovku nazvanou Pisálek, získá ten, kdo svůj „zážitek“ z táborových dní dokáže psaným slovem povyprávět druhým. Beru do ruky jeden z korálků a uděluji ho Báře za její těšení na zkoušku Zulu. (eM)

Ani jedna jsme na Zulu nemusely a mohly jsme v klidu spát. Šlo to takhle noc co noc. Jednou když jsme měly po 5. programu kola na náměstíčku a musely si je do večerky uklidit, my dvě jsme samozřejmě svoje kola sprintem odvezly do hangáru. Jinou noc, to už jsme „spaly“, za námi přišel Teo a zasvítil na nás s otázkou: „Vy už spíte?“ Obě vylekané, že budem muset dneska my, jsme radši mlčely. Teda chvíli. Když Teo stále neodcházel pryč, Terka prostě řekla: „jo!“ takže Teo odešel a záhadně nám to zase vyšlo! Všechno šlo podle našich plánů až do programu „Co mi povíš!“ (pozn: v originále se tento program jmenoval Jak tě vidím!) To Teo vybral na Zulu Terku. Po večerce si tedy zbalila vše potřebné a vydala se směrem ke „srubu“ odkud vycházela. Noc prý přečkala bez deště a bobků v kalhotech. Od té doby co byla na Zulu Terka a Orloj nikdo zatím nešel. Všichni až na čtyři oddíláky, což jsem Já, Týna, Zajda a Ludva mají zkoušku za sebou, ale bohužel jen čtyřem z nich se povedlo se nepozorovaně dostat do svého stanu a tím i splnit zkoušku. My čtyři zbývající noc co noc čekáme, kdy už konečně přijde i náš čas, ale pořád nic. Já osobně už to chci mít co nejdřív za sebou. Sice budu mít v kalhotech, ale lepší přežít jednu noc v borůvčí mezi skálama s hady a divou zvěří, než si každou noc okousat nehty do krve a nervit, kdy už půjdu na Zulu!


pozn: v čem zkouška Zulu spočívala jste jistě poznali z článku,tak tedy jen pro upřesnění - Krobotovku Zulu získal ten, kdo natřen bílou barvou,přečkal noc o samotě v lese a ráno se po budíčku nepozorovaně proplížil do svého stanu.
BÁRA - tak se konečně dočkala.

TERKA - s ledním medvědem se není v lese čeho bát

GOOFY - snad jen jiného Zulu, toho by se lekl možná i lední medvěd

ORLOJ - už jste někdy potkali v nočním lese judistu v kimonu? Jak vidíte, nemožné to není.

LUDY - připraven zmizet v lese

MELI - nic proti make upu, ale tohle už mě přijde přehnaný :-) Meli vypadá v bílé hezky pantomimicky.

BUDU a BUGI - prostě brácha a ségra :-)

vytisknout autor: Bára vloženo: 12. 10. 2007 (Miky) 6989x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

dvojka Praha
rovernet
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás