okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Hra v ZOO (Rysi)

Je sobota ráno a oddíl Naděje se schází na hodně zvláštní akci, totiž hru v ZOO. Je kolem 9 hodin a my se pomalu scházíme na vlakovém nádraží...

Rysi a Jeleni hrajou mezi sebou bitvy, Lišky a Veverky kecají a roveři se nás snaží uklidnit(Jen tak se jim to nepodaří:). Ale nakonec se jim to podařilo, poněvadž Teo zavelel nástup a tomu musel ustoupit totální výprask Jelenů. Na nástupu se kecalo o docházce(Jako povídalo, ne jako že bysme to hlásili špatně) a pak byl rozchod.

Najednou tam ale proběhne Tesák a za ním sprintuje Hombré v kvádru. Mysleli jsme si, že Tesák asi řekl něco špatně, tak jsme se vydali na pomoc bejvalýmu Rysovi a Tesáka jsme mu chytli. Ještě před uvězněním nám ale Loco dal dopis a nám došlo, že asi hombré bude zlej mafián a Tesák hodnej člověk a my jsme neudělali asi dobrou věc, že jsme hodnýho člověka chytli zlýmu pánovi. To je fuk, stalo se.

Nastoupili jsme do vlaku a tam rozevřeli dopis. Mluvilo se v něm o člověku, který nalezl super druha, ale jelikož nemůže kvůli mafiánům vystrčit nos z domu, prosí svého přítele, aby mu pomohl. Jelikož dopis neměl adresu a nebyl doručen, oním přítele jsme tedy museli být my. Naše cesta začínala u ptáka jménem Ara vojenský a naším úkolem bylo objevit lidoopa z pravěké vesnice. Cestou jsme také museli vyfotit pár druhů, opsali jsme si je tedy a dali dopis Liškám. Cesta vlakem vesele utíkala a tak jsme se co nevidět ocitli v jihlavské ZOO.

Vstoupili jsme, ale než jsme se stačili rozkoukat, Teo velel nástup a řekl nám, co se v ZOO může a co se v ZOO nemůže. To jsme hnedka pochopili a tak dám roveři dali 15 minut rozchod. My (Rysi) jsme se vydali hledat začátek naší cesty, papouška jménem Ara vojenský. Než jsme ho našli, uběhly dlouhé roky, ale nám se to přece jen podařilo a tak jsme stihli dokonce i 15 minutový limit.

Jakmile jsme došli zpět na sraz, Braen nám začala vysvětlovat hru (misi). Naším úkolem bylo vždy najít určité zvíře a u toho zvířete byla fotka. Podle té fotky jsme určili další zvíře a šli hledat. U každého zvířete jsme si měli zapsat první písmeno z latinského názvu a tak složit název vesničky, v které se dozvíme něco o vzácném lidoopovi. Avšak pronásledovali nás mafiáni, kteří chytali jen družinového fotografa a lovce (Jóó, Budu a Krtek jsou chudáci). Fotograf měl za úkol všechny fotit a lovec všechno lovit (Nečekaný, že?). Lovilo se pomocí flusaček, ty byly dost nepřesné, ale brokovnice nám holt nedovolili (Fakt hrozný, každý normální člověk si do ZOO může vzít brokovnici a my ne).

A už začíná hra. Rozběhli jsme se rychle k papouškovi, opsali jsme si první latinské písmeno, prohlídli si fotku zvířete, na němž byla opice a tradá do pavilonu opic (sladký domov). Poněvadž nám nějak ušlo, že tato hra není na čas, tak jsme do pavilonu opic valili co nejrychleji, bleskově jsme si prohlídli fotku a hurá za klokanem. Tam se opakovalo to stejné a tak to šlo pořád dál. Cestou nás honili mafiáni, Budu střílel po zvířatech a Krtek s Brasim všechno fotili. Kvůli návštěvníkům ZOO se párkrát ztratily fotky a tak jsme museli za Braenem, aby nám poradil, jak dál. Obešli jsme strašně hodně moc zvířat (12) a všechny byly dost dobrý, viděli jsme třeba Nandu pampového, hodně opic, želv a hadů, Tapíra, šelmy a dokonce i lamy. To bylo nejlepší zvíře, teda až po Rysovi samozřejmě. Nakonec jsme se dostali až k levhartovi, kde Kenny profesionálním způsobem našel fotku, která byla schovaná ze všech nejlépe. Ale na fotce už nebylo zvíře, byla na ní vesnička, v které se dozvíme něco o lidoopovi.

Bleskurychle jsme se tam tedy rozběhli a za nedlouho jsme tam také byli. Jenže tam žádnej lidoop ještě nebyl, byla tam jen trhlá domorodkyně, která nám řikala, ať vyluštíme nějakou šifru. Jelikož jsme Rysi, jdou nám šifry asi tak, jako Jelenům lézt po stromech, takže jsme se na to vyprdli (Teda snažili jsme se, ale čas tikal dál a nám už ho moc nezbývalo) a šli si vyfotit Lemura kata. To je taková opice.

V posledních deseti minutách hry jsme doběhli za Braenem a řekli jí, že jsme byli ve vesnici. Dostali jsme tedy asi 1 hodinu volna a skoro všichni Rysi se rozhodli jít na ten obrovskej tobogán, kterej byl v dětským koutku. Tam bylo plno srandy a zábavy, ale jelikož čas běžel velmi rychle, za chvilku byl čas jít. Sešli jsme se tedy zase všichni před bránou ZOO, prošli skvělou klecí a vydali se na cestu k vlakovému nádraží, kde za nedlouho přijel vláček kolejáček, který nás odvezl domů...

Teda domů nás ještě neodvezl, nejdříve bylo po cestě na vlakáč plno srandy a já s Buduem a Teem jsme kecali o dost dobrý věci. Ta je ale tajná. Na zastávce se pak hrál žabí skok, což je dost dobrá hra, kterou jistě všichni znáte. No a pak už přijel vlak, my nastoupili a jeli vstříc novým dobrodružstvím. Teda domovům.




Poznámka pro Braena. Do soutěže nepatří jen ty fotky, které mají jména, ale všechny. Víc jsem nebyl schopen určit..:)
Papoušek Ara vojenský (No, maskáčovej zrovna není)

Tak tenhle had by měl být krajta. (doufám)

Zvíře, které je na obrázku se jmenuje Tapír. Někteří znají z filmu Apocalypto.

Želva nádherá. (Bez komentáře)

Tak todle je Pelikán bílý, je sice trochu hnědý, ale to je jen špína. Řekl bych.

Nejsem si moc jistej, ale mohl by to být levhar, lev, kočka, nebo možná i kanec.

Kdo pozná co je to za zvíře, tak klobouk dolů.

Tak todle je Rys ostrovid(Jako že dobře vidíme). Sakra, kde mám ty brejle?

Zvíře se jménem Levhart perský.

Jó, je to tak. Vydra říční.

Mangabej černý - měla by to být opice.

Klokan rudý, který bydlí jen na Aljašce. Teda v Austrálii. Hádanka za milión - kdo je fotograf?

Hmm, tak todle zvíře se jmenuje Dlouhokrčka červenobřichá.

Hádám, že hroznýš psohlavý.

tak todle je největší hlodavec na světě - Kapybara (Aspoň to tak psali)

Velký souboj Dlouhokrčke červenobřichých - kdo myslíte, že vyhraje?

Todle je podle mě pták. Nebo možná nosorožec. Fakt nevim.

Hmm, to by mohla být nějaká zuřivá kočka.

Netušim co to může být.

Tak todle je plaměnák starosvětský.

Ano a teďka dávejte pozor. Přinášíme vám velmi vzácnou fotku velmi vzácné opice - Lemur kata.

Ale zelený je to pěkně, že?

Tak tadle zelená je ještě lepší:)

Vypadá to na levharta cejlonského.

Kočka domácí by měla být vyobrazena právě zde.

Divnj pták, prej se mu řiká jeřáb japonský.

Tak todle je dost dobrá ještěrka se jménem leguán kubánský.

Vypadá to jako párek v mikrovance, ale světe div se, je to had. Konkrétněji korálovka sedlatá.

Rys těsně před bojem s Anakinem Skywalkerem. (Fakt by mě zajímalo, co to je)

Nastvanej Jelen.

Naštvanej Rys.

Řekl bych, že potřebujem něco vysvětlit.

Rys David se na něco ptá.

Všichni Rysi se na něco ptají.

Tvrdej amigo mafián Hombré a zvířátko Meli.

Že by Luka Brasi?

Mafiáni na pochodu.

Opice projektant.

Opice obchodník.


















Předchozí:
Následující:
Zpět na hlavní článek
vytisknout autor: Horníkov vloženo: 21. 10. 2007 (Horník) 9547x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

dvojka Praha
dýchánek
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás