okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Skončilo měsíční putování po světě

Minulý týden proběhlo poslední promítání z cyklu Skautské putování.

Celkem šest zastavení v různých koutech světa čekalo návštěvníky cyklu které pořádalo naše středisko pro širokou veřejnost v novoměstském kulturním domě. Po celý březen a první dubnový týden jsme vždy jednou týdně obsadili buď Gobelínový salonek, nebo hlavní sál novoměstského KD, kde probíhala prezentace. Se zvukem nám pomáhal pan Bartoš, obraz a ostatní techniku jsem si zajišťovali sami. Velké poděkování patří Lence, Verči a Kutymu, kteří byli ochotni se o své zážitky podělit a věnovali nám svůj nabitý čas, i přesto, že všichni museli kvůli promítání cestovat ze škol a zaměstnámí. Verča z Prahy, Lenka z Hradce Králové a Kuty z Brna. V neposlední řadě patří poděkování i Gabči, která pomáhala s přípravou a měla na starosti to nejdůležitější a to prodej vstupenek a permanentek. Celková návštěvnost se pohybuje kolem dvou stovek lidí a tak výtěžek je krásných 8 210,- Kč. Původní záměr nebyl z finančního důvodu ale je to příjemná injekce do naší střediskové kasy právě v době, kdy ji pečlivě ždímou opravy klubovny... Další příjemná věc je i propagace našeho střediska, protože o každém promítání psala regionální příloha MF Dnes, samozřejmě naše věrné Novoměstsko a jednou jsme byli i dokonce v rádiu Region v Jihlavě.
Z mého pohledu záměr, ukázat lidem krásná místa světa, které naši skauti navštívili, byl naplněn a navíc si myslím, že to pomohlo i v pohledu veřejnosti na skauting a to tím, že pochopili že lidi kteří prošli skautskou výchovou jsou odvážní, vytrvalí, soběstační a jen tak je něco nerozhodí, když na druhém konci světa nefunguje vše tak jak by si představovali. Přesně podle skautského hesla Buď připraven!

Pro doplnění články které vyšly v MF Dnes:

08.04.2008 - (aum) - Kultura - Vysočina - str. 05
Vypravte se do země červeného draka

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Gobelínový salonek novoměstského kulturního domu se dnes opět od devatenácti stane místem další vzdělávací akce. Pořad, v jehož průběhu se slovem a obrazem dostanete do země červeného draka, je posledním z řady šesti promítání cyklu Skautské putování. Novoměstští skauti se s vámi podělí o své zážitky a dojmy z cestování po dalekých krajích. Tou úterní zastávkou bude Wales.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - českomoravska vrchovina

31.03.2008 - (oky) - Vysočina - str. 04
Skautské putování povede dnes Mongolskem

Nové Město na Moravě - Na putování po dalekých krajích zvou ve svém cyklu novoměstští skauti. Pořad, který na dnešní podvečer připravili pro širokou veřejnost, se jmenuje Mongolsko - Putování zemí, kde se zastavil čas.
„To jsou naši členové, kteří se takhle rozutekli po světě v rámci svých vlastních cestovatelských aktivit,“ řekl o přednášejících v cestovatelském cyklu jeho pořadatel Martin Drápalík. Celý cyklus má šest zastavení v různých koutech světa, dnešní zastavení je už předposlední, páté. Promítat digitální fotografie a povídat o svých zážitcích dnes bude Lenka Dvořáková. „To jsou takoví dobrodruzi, kdy jeden, dva nebo tři vyjedou, ale na to přednášení většinou dorazí vždycky jenom jeden z nich. Oni cestovali po Asii, začali v Číně a potom přejeli do Mongolska,“ řekl Drápalík. O Číně se povídalo minulý týden.
Posledním zastavením bude 8. dubna jižníWales.
Putování Mongolskem začne dnes v 17 hodin v Gobelínovém salonku kulturního domu.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - českomoravska vrchovina

26.03.2008 - (aum) - Kultura - Vysočina - str. 05
Na kole a stopem se projedete po ostrově

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Gobelínový salonek novoměstského kulturního domu se tuto středu od sedmnácti opět stane dějištěm vzdělávací akce. Pořad, v jehož průběhu se slovem a obrazem projedete na kole, ale i stopem po Ostrově svobody, připravila Lenka Dvořáková. Jedná se o čtvrté promítání z cyklu Skautské putování, ve kterém se s vámi novoměstští skauti podělí o své zážitky a dojmy z cestování po dalekých krajích.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - českomoravska vrchovina

20.03.2008 - (aum) - Kultura - Vysočina - str. 05
Díky promítání se podíváte na Island

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Gobelínový salonek novoměstského kulturního domu se dnes od devatenácti hodin promění v zemi ohně a ledu. Na Island se dostanete díky promítání z cyklu Skautské putování, ve kterém se s vámi místní cestovatelé podělí o své zážitky a dojmy ze severské výpravy.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - českomoravska vrchovina

10.03.2008 - (oky) - Kultura - Vysočina - str. 05
Nejkrásnější národní parky ukáže plátno

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Dnes od 17 hodin mohou zájemci vidět nejkrásnější národní parky. Jejich krásu ukáže při promítání a povídání Jiří Kutal v Gobelínovém salonku novoměstského kulturního domu. Jde o druhé promítání z cyklu Skautské putování, tentokrát pod názvem Nejkrásnější národní parky. Od 17 hodin se novoměstští skauti podělé s diváky o zážitky a dojmy z cestování po dalekých krajích. Vstupenka stojí 50 Kč.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - českomoravska vrchovina
vytisknout autor: Mládě vloženo: 17. 4. 2008 (Mládě) 7249x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

skauti Olomouc
roversky kmen
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás