okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Vánoční roverovka

Já osobně jsem se do přípravy této akce vůbec nemíchal, protože- jak mi bylo řečeno - se tam prej budou zpívat koledy a péct cukroví. A já bohužel nějak ten hudební sluch postrádám a perníčky jenom jím… A tak sraz byl v sobotu 17.12. v klubovně ve tři.

Všichni dorazili skoro zavčas, jen hlavní organizátorka akce Viky přišla samozřejmě jako poslední (to důležitý lidi dělávají). Na programu bylo již zmiňované pečení perníčků - Viky to udělala chytře - maminka jí doma udělala těsto a teď stačilo jen těsto vykrájet a upéct. Jenže paní Chytková toho těsta udělala asi 20 kilo, a tak jsme vykrajovali a vykrajovali a pekli a pekli a těsto pořád neubývalo. Do toho po sobě několikrát vypadla elektrika… Samozřejmě jsme tam byli my, muži, a věděli jsme jak na to - stačilo jen otevřít skříňku od elektriky. Jen to bohužel nešlo. Ale přišel zázrak z čistého nebe a elektřina opět naskočila. Děkujeme Ti, Pane.

Po těchto potížích jsme odtáhli do pohledecké klubovny. Pro nezasvěcené popíši, jak to tam vypadá: je to starobylá chaloupka dole s jednou místností, nahoře s půdičkou. Chybí WC. To klukům nevadí. Ti chodí na malou běžně ven a protože je zima, tak na velkou do závějí:-) Ale děvčata jsou jiná. Tkaničko, na tebe jsem to nemyslel:-) A proto musely holky navštěvovat kulturák. Podlaha je betonová, ale to nám nevadilo, protože jsme si půjčili z kulturáku matračky. Takže místo podlahy bylo jedno velké letiště.

Co se týče programu, tak si holky domluvily, co se bude zpívat na Vánočním zpívání. Taky jsme si pomalovali hrnečky, bílé hrnečky barevnými barvami. Můj hrneček byl dost instrumentální a taky trochu industriální. I Džordž měl pěkný hrnek. A Kajman taky. A Tkanička, Čiky, Aňa a Eliška jakbysmet. A Viky měla nejhezčí hrnek světa. A Pudil určitě nejzajímavější. Po malování jsme se vydali na půlnoční romantickou procházku na Vávrovku. Bylo asi mínus třicet, vítr fučel rychlostí 120km/h… a pár lidí mě párkrát vymáchalo ve sněhu. Naštěstí jsem nebyl sám. - Teď jsem si uvědomil, že spousta lidí nechápe rozdíl mezi kmenovkou a roverovkou. Kmenovka je schůzka v týdnu zhruba na 2 hodiny a roverovka je víkendová akce.

Po návratu jsme se vrhli na cukroví, kterým nás naše maminky vybavily. Bylo dobré. Paní Koutenská, děláte dobrou čokoládu. A ty maminko (moje), ty kupovaný sušenky, co jsi mi s sebou dala (protože cukroví pečeš zrovna tento víkend), ty jsme snědli do posledního drobku. Byly fakt moooc dobrý (ironie:-). Po tomto občerstvení jsme se uchýlili do spacáků. Ráno jsme se vzbudili do pěkný kosy - aklimatizace do mimospacákového prostředí byla krušná. Ale jsme skauti. Pořád lepší, než kdybychom spali na Vávrovce. Večer jsme totiž měli s Martinem chlapské řeči o bivakování u této skalky. Po úklidu jsme vyrazili vstříc dalším osudům. Do vany a na oběd.

VÁŠ GINOTIKOLOBOMASOFIL
(člověk poněkud více zaměřený na ušní lalůčky:-)
Roverské mecheche začíná

Takhle začínalo naše hodování...

Jsme přecpaný a spokojeně trávíme...

vytisknout autor: Císko vloženo: 22. 12. 2004 (Kajman) 7890x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

Rysi z oddílu Naděje
roversky kmen
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás