okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

Zimní tábor - II. den

Po prvním dni se stavení na samotě pod Drátníkem zahalilo do noci a oddíl zalehl k odpočinku, aby byl připraven na den následující. Co jej asi vše čeká...

Asi jste napjatí, jak že to po první noci dopadlo s budíčkem. No musím prozradit že oddíl nezklamal a jednotliví delikventi se lišili pouze časem rušení. Absolutní jedničkou byla Bája a Pipi, které řádily už od šesti – to bylo moc i na spolunocležnice a tak pod heslem hlásit se to musí dorazila jejich delegace.
A tak milé dvě výtržnice pokračovaly v konverzaci v umývárce a na záchodech při vytírání podlahy. Aby jim to nebylo líto, tak je v zápětí následovali kluci s lopatami – bylo třeba je nechat trochu zchladit venku při rozšiřování nájezdu k chatě – jen tak dál, takto budeme moci nabízet pracovní služby celému širokému okolí.
Ostatní, i když nespali, tak si tiše vážili volného času a čerpali sílu na další náročné dny.
Snídaně také typicky nedělní – vánočka a kakao a výborný štrůdl od jedné výborné maminky.

No a máme tu konečně první program – ještě zbývá tedy prohlídnout úklid na pokojích – marná činnost jako vždy.
Protože jsme měli při setkání s Vikingy problémy s dorozuměním a potřebovali překladatele, tak prvním krokem bylo studium jejich písma a jazyka. Písmo bylo zvládnuto velice rychle – nejsme asi tak hloupí, jak vypadáme. Zato porozuměním druidům nám šlo prachbídně. Konečné pořadí bylo v čele s Liškami a na závěr s Jeleny.
Druhý program se rozjelo mohutné řádění ve sněhu – ovšem ne neorganizované, ale pustili jsme se do staveb iglů – podmínky naprosto dokonalé a tak začalo vyřezávání kvádrů a spojování do kruhu. Od původního úmyslu – každá družina své iglů – bylo upuštěno a tak na louce rostou pouze dvě stavby – klučičí a holčičí. Uvidíme jak se stavby vydaří a za bude možno zkusit v nich přenocovat. To mohou vyzkoušet dobrovolníci, kteří budou shledáni jako dostatečně způsobilí – zdravotně, psychicky i vybavením – no uvidíme.

Obědové jídlo by poznal ten, kdo by šel čistit odpady do umývárky, protože vše bylo komplet zacpané nudlemi… to tak dopadá, když někdo neposlouchá, kde se správně nádobí myje!

Odpoledne se opět řádilo venku, a tak jsou teď všechny radiátory obsypány oblečením botami a vším možným. Jen nepochopím, proč se najdou jedinci, kteří sice návleky proti sněhu mají, ale zarytě je odmítají používat a raději stále vyklepávají sníh z bot…

Když se našinec chystá na vikingskou žranici, musí na to být patřičně vybaven a tak se šily a malovaly bryndáčky – opravdu pěkná dílka.
A nejen pěkná, ale hlavně účelná – vikingové totiž zásadně jí pouze rukama. A hlavní chod – vařená prasečí hlava – nelze jen tak jednoduše naporcovat :).
Žranice (jinak to nazvat nejde) se protáhla a tak nezbývalo než rychle umýt ruce, vyčistit zuby a hurá do postelí, protože tato noc nebude patřit mezi ty dlouhé…to ale samozřejmě nikdo netuší…
První služba - Nika, Meli, chystá nedělní táborovou snídani.

Ovšem ještě před budíčkem služby vyráží do akce Bája s Pipi... Opravdu originální způsob nabírání vody, když o metr dál je 5 kohoutků :)

Ani pánové nezůstávají pozadu a tak se rozcvičují pří odhazování sněhu. Mají krásný výhled, člověk by jim z té vyhřáté postele skoro záviděl :)

Miky prezentuje výborný štrůdl k snídani slovy že je od o trochu lepší kuchařky než od něj :))) Štrůdl výborný, děkujeme!

Táborová nástěnka se zaplňuje a objevuje se na ní i táborová Extreme expedition - náhrada za leden, kdy byla bodovací pauza.

Vysvětlování pravidel pro studium vikingského písma a jazyka.

Mega stavitelská akce - stavění iglů.

Xík a Mako dolují stavební kvádry.

Marťa doluje kvádry pro klučičí stavbu.

Holkám je třeba přece jen pomoci, a tak Tesák s Pipi umísťují kvádry na správná místa.

Předchozí:
Následující:
Zpět na hlavní článek
vytisknout autor: Zdeny vloženo: 21. 2. 2005 (Zdeny) 6828x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

Filuv blog
Seleska
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás