okenko.jinak.cz -> www.okenko.org
Nacházíte se v archivu okénka, nové články a aktuální akce naleznete na nových stránkách!
okenko
Bily stit svetlusky vlcata nadeje rs a rg akce ventilacka

LEDEN 2007

měsíc tříkrálový v života běhu Bílého štítu


  • Začátek ledna pravidelně tráví (bramberce a na roštu maso pečené) spolu a moštem na Nový rok připíjejí roveři a ne jinak tomu bylo i tentokrát. Roveři mají letoškem za sebou již tucet společných Silvestrů v týpí na Podolí. Letošní „zimní“ nese jméno Konipas 2007 a zúčastnilo se ho rekordních 17 roverů. Jistě bylo více skautských Silvestrů, já vím ještě o holčičím u Zetyho (ale ten byl s námi na Podolí:-) )

  • Oddíl prožívá další půlroční příběh, kterému jsme si zvykly říkat „celoročka“ jmenuje se JUMANJI a Nadějní v něm zažívají to, co jim prozradí deník z herního plánu. Mimo jiné se zástupci oddílu schází nad herním plánem Jumanji každých třistahodin.

  • Leden byl chudý na vícedenní výpravy, pokud se nemýlím, vyrazil pouze oddíl na jednu noc k Tesymu na Rabuňku. Výprava nese ironické jméno „na lyžích“ přestože vzhledem k sněhovým podmínkám šel oddíl tam i zpátky po svých.

  • Vývěsku u kostela pro leden vytvořily Berušky (made by Maky), informovala i o vykoledované sumě několika trojicemi králů na tříkrálové sbírce , ta činila pro Nové Město a okolí 112 437 korunek. Všem letošním Kašparům, Melicharům, Baltazarům i jejich doprovodům vřelý dík.

  • Tesák jeden lednový víkend strávil v Hodoníně přípravou na vůdcovské zkoušky, které proběhnou 10. února, co myslíte udělá či neudělá?

  • Roverský kmen má nového člena v světluščím věku, jmenuje se Rose Namusoke, je jí 10 let a je z Ugandy. V rámci projektu Adopce na dálku se budeme snažit aby se naše malá Rose mohla hezky učit a žít aspoň o trošku spokojenější život.

  • 13. ledna proběhl střediskový sněm na kterém nikdo nesesadil z trůnu Pudila, který byl opět zvolen do role „šerifa střediska“ Jeho zástupcem však již není Pepa Býk, ale Piškot. Hospodářem zůstává Miry, ekonomem Pája a revizní komise je tvořena našimi oldskauty Šerifem a Martou Látalovou.

  • Navrhuji změnit podobu našeho střediskového znaku.

  • Vypadá to, že letos o prázdninách podnikne středisko celkem tři tábory oddílový, vlčácký a světluščí a všechny tři jsou plánovány na podobný termín. Tak to tu ještě nebylo.

  • Na Fryšavě se uskutečnilo setkání PeKáče (pracovního kruhu) celorepublikového roverského prázdninového kurzu Svatoplukovy pruty, jehož minulé dva ročníky absolvovali i naši roveři(-verky) V jeho čele stojí Pudil, v pracovním týmu by se letos měl objevit Tesák a možná Pája.

  • Berušky strávily jedno herní odpoledne se svým novým přítelem Borisem Slamákem.

  • Oddílové bodování zatím vede Bája, těsně před Vojtou, favorizovanou družinou se letos asi stanou Rysi. Někteří z oddílu mají od začátku skautského roku stoprocentní docházku – to je hezké.

  • Zdá se, že Osadníci byly v klubovním hraní novinkou mezi deskovými hrami Age of empires a hádám, že kdyby se se zjišťovalo, který televizní seriál je ve středisku nejoblíbenější, vyhráli by to nejspíš Ztracení – LOST.

vítejte ve světě JUMANJI

Berušky sedmitečné a Boris Slamák

Jeden z prvních dílů Jumanji - Dědeček vypráví,...

Dvě z recitujících jso rádkyně Veverek a Lišek - hádejte které?

Jedno střediskové odpoledne střediskového "šerifa" Všimněte si spíše střediskové vlajky, ta přece jen tak často a tak moc jako Pudil k vidění není :-)

Blahopřeji kolego, a teď tu budem vládnout:-) Okamžik po vyhlášení výsledků voleb, staronový střediskový vůdce gratuluje svému novému zástupci.

vytisknout autor: Miky vloženo: 8. 2. 2007 (Miky) 6968x nahoru

nove clanky

fotogalerie okenka facebook oddílu Nadeje

nase tipy


1995-2001


reklama

Filuv blog
roversky kmen
korálky od Kajmanky
digifotky
ubytovani v KD

okenko


bleskovky

Sestra Marie Kružíková
Dne 9.11.2013 se rozloučíme se spoluzakladatelkou dívčího skautingu v našem městě v 10.30 na kostelíčku.Bylo jí 97 let. Šerif
(07.11.2013) Šerif
Fotky z kol
jsou zde.
(11.07.2013) Vilík
Další beruščí fotky
Z čarodek a z pampeliškové družinovky.
(16.05.2013) Vilík
Akce pro rodiče a Berušky
proběhne vzhledem k počasí z větší části pod střechou kulturáku v Pohledci.
(09.05.2013) Vilík
Zdražení tábora Naděje
Bohužel jsme se rozhodli zvýšit letos cenu letního tábora na 3800,- Kč. Důvody jsou dva: Jednak je tábor o 4 dny... více
(29.04.2013) Teo

bily stit


info

OKÉNKO do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska 615.02 Bílý štít Nové Město na Moravě
© všechna práva vyhrazena, připomínky ke stránkám: kajmanus(a)centrum.cz

podporují nás