okénko do života novoměstských skautů

https://archiv.okenko.org
ze dne 6. 8. 2004
článek číslo 133
autor: Zdeny

 

IV. táborový den - středa

Tentokrát začnu omluvou všem nedočkavým příznivcům tohoto čtení. Možná to znáte, jak to probíhá na táboře. Člověk pořád někde lítá, něco uklízí, připravuje, hraje, někoho buze, teda upozorňuje na nevhodné chování atd. No a do toho všeho ještě fotí, filmuje a měl by psát zpravodajství na net. To by se ještě dalo zvládnout, ale bez elektrické energie se nic nenapíše, jak do notebooku, tak se nepřetáhne z foťáku, ani se nepošle přes mobil na internet. Proto toto zpravodajství bude opravdu občasné, cca 2x týdně. Pokud by někdo věděl o možnosti zapůjčení elektrocentrály, situace by se podstatně změnila – to slibuju.
Tak tímto tedy zdravím vás všechny, ať už jste kdokoliv a odkudkoliv (třeba z Uherského Brodu : )).
Co se tedy událo za poslední dny:
Středa: jako dny předchozí, tak i následující máme super počasí a vstáváme do slunečného rána a užíváme si kuchařovy rozcvičky. Bohužel se s námi loučí Martin, který se za uplynulé dny nedal přesvědčit a tvrdošíjně trval na svých teplotách – rekord tábora je tedy prozatím 40,13. Ale jsme celkově v plusu, protože dorazila dvojčata.
Hrou tohoto dne se stal program s názvem Bezdomovec. Úkolem hry bylo upéci placky, ale od úplného začátku – tudíž od vyhledání políčka, jeho obdělání, zasetí, sklizení, pomletí mouky a konečně kýžené upečení placky, která posloužila bezdomovci (Miky má pro některé hry největší herecké předpoklady : )).
Pro potřeby této hry bylo nutné rozdělit role v družině, a tak se nám po táboře probíhali transvestyti představující ženy ze statku, volové – ti pomáhali orat pole pomocí sázecího kolíku, Vencové, kteří se mohli pohybovat pouze chůzí a mluvili pozpátku no prostě to tu vypadalo jako u zemědělců, z čehož měl radost Vařík holdující kariéře JéZeDáka. Oblíbené oslovení: „Ty vole“ se všem velice zalíbilo obzvláště proto, že s touto hrou bylo legalizováno.
Na večer se opět pracovalo na BARMSKÉM mostě – toto je stavba, která zaslouží zmínku, protože je budován systematicky od začátku tábora a jeho dokončení je v nedohlednu – má vést tak 6 metrů nad zemí – oddíl čeká perná zkouška.
Bramborové šišky – kuchařská kauza tohoto dne – jak prohlásila paní Dvořáková: „no to je už jídlo pro trochu pokročilé kuchaře“ – tímto Mikyho moc nepotěšila, ale faktem zůstává, že oběd byl o hodinu a čtvrt později – alespoň jsme se stihli zajet vykoupat. Miky, bylo to dobrý – na poprvé.
Okénko do života novoměstských skautů - zpravodaj střediska Bílý štít